Bulletin k utkání #63
19. kolo 1LM: vs. Hradec Králové
Třetí výhra v řadě nepřišla, Hattrick nestačil na Hradec Králové

Třetí výhra v řadě nepřišla, Hattrick nestačil na Hradec Králové

Florbalisté Hattricku si v tabulce nepřilepší. V přímé bitvě s tabulkovým sousedem v rámci 19. kola první ligy nestačili na Hradec Králové, který díky povedenému obratu z 0:2 oslavil celkový úspěch 6:3.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FbC Respect Hradec Králové 3:6 (2:0, 0:2, 1:4)

Do brněnské sestavy se vrátil Michal Malec, který rovnou získal místo v zahajovací formaci. Třetí start v řadě si pak připsal brankář Miroslav Steiger. Hned zkraje utkání se však Hattrick dostal do nepříjemné situace, jelikož musel zvládnout čtyřminutové vyloučení Reného Slezáka. Domácí ovšem patálie přežili, i když potom sami nevyužili svoji početní převahu. Aktivita Hattricku se však později projevila, když dvakrát mířil přesně Malec.

Prostřední část nabídla i další příležitosti domácích, nicméně góly stříleli pouze hosté. Krátce po polovině zápasu snižoval Hradec na kontaktní rozdíl po průniku Lukáše Gregora, kterého doplnil vyrovnávací trefou Jan Kourek 140 sekund před finišem dějství. Duel proto dostal do třetí třetiny velmi atraktivní zápletku.

Závěrečná fáze pouze završila vzestup Hradce Králové. Východočeši přidali další góly, díky nimž dosáhli na cenné vítězství z venkovního prostředí. Brňané tak přímého tabulkového konkurenta nepřeskočili a tento kalendářní rok nezakončili podle představ.

Hradec Králové se zařadil mezi týmy, jež dokázaly Hattrick porazit v obou vzájemných zápasech základní části. Kromě Respectu se to již podařilo také Bulldogs či Znojmu. Brňané navíc vždy nastříleli Východočechům pouhé tři branky, což zkrátka na úspěch ani v jednom utkání nestačilo.

Hattrick může mrzet, že ztratil dobře rozjetý souboj. Poprvé od úvodního kola s Otrokovicemi se mu tak stalo, že vyhraná první třetina neznamenala pozdější úspěch i v celkovém výsledku. Brněnské mužstvo navíc ztratilo slibně se rozvíjející sérii výher, která mohla dostat již své třetí pokračování.

Nevydařené měření sil nechává FBŠ na desáté pozici soutěže, a to s dvoubodovou ztrátou na deváté České Budějovice. Zato Hradec díky výhře vystoupal na osmou příčku – pouhé tři body od přímého postupu do play-off. Na jedenáctou Letku, která má odehráno o utkání méně, potom má Hattrick pětibodovou mezeru.

Nyní ovšem přichází ke slovu Vánoce – svátky klidu a míru. Hattrick si přeje tuto atmosféru nasávat plnými doušky, aby se vrátil po Novém roce v plné palbě a maximálně připraven na zběsilý konec základní části. Přitom je fakt, že hned po pauze Hattrick nečeká nic snadného – jihomoravský výběr poměří sily s lídrem z Ústí. Hrát se bude v neděli 7. ledna od 17.00 v malé hale STAREZ ARÉNY Voodova.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 11. Malec (Dvořák), 16. Malec (David), 60. Hronek Š. (Jiříček) – 31. Gregor, 38. Kourek (Koubek), 54. Koubek (Velc), 58. Kourek (Koubek), 60. Heger V., 60. Heger V. (Ryba V.). Trestné minuty: 8:4. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 26:31. Diváků: 51. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickHradec
Steiger (Létal) – Halama, Dvořák, Kůra J., Gryc, Kůra M., Hájek, Jelínek – Malec, Jiříček, Slezák – Vlach, Hronek Š., Hronek M. – David, Bednář, Máček – Morávek, Zeisel

Šimeček (Zoubek) – Nosek, Ryba V., Wolf, Hušek, Fous, Nerad, Krása – Sucharda, Koubek, Heger V. – Gregor, Dlesk, Velc – Kourek, Krejčí, Ryba M. – Švitorka, Heger Š.

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod