Bulletin k utkání #63
19. kolo 1LM: vs. Hradec Králové
Naposledy před Vánoci: ženy míří do Horní Suché a Svitav

Naposledy před Vánoci: ženy míří do Horní Suché a Svitav

V posledních týdnech je znát, že se holky Hattricku dostaly do výborné formy. Na sérii tří výher se pokusí navázat venku proti Horní Suché a Svitavám. Urvou Brňanky další důležité body ve východní skupině první ligy žen?

Druhá nejvyšší ženská soutěž má před sebou poslední duely před Vánoci. Hattrick, který o uplynulém víkendu porazil Dačice i Jihlavu, se tak vrhne opět do akce – tentokrát jej venku čekají florbalistky Horní Suché a Svitav. Co se týče prvně zmíněných rivalek, s nimi v aktuálním ročníku jde o velmi vyrovnané bitvy. Zatímco poprvé vzájemný zápas zvládlo FBŠ 5:4, odveta dopadla v jeho neprospěch 4:5. Obě střetnutí navíc skončila až po prodloužení či nájezdech.

Hattrick je v nynějším pořadí ligy sedmý, když ztrácí jediný bod na šestý Hradec Králové. Brněnský tým si tedy oproti předchozím týdnům upevnil svoji pozici a odskočil soupeřkám od osmého místa níže. Horní Suchá ovšem momentálně je na páté příčce, což z ní stále činí papírového favorita. Její družstvo přesto občas klopýtne – ukázalo se to i v minulém utkání při prohře 4:5 se Svitavami.

Právě Svitavy se stanou dalším protivníkem Hattricku. S nimi se jihomoravské holky dosud potkaly jednou, přičemž si vedly velmi přesvědčivě a slavily vysoký úspěch 7:1. Východočešky jsou osmé s pětibodovým mankem na Hattrick, které se může v případě výhry hostů ještě prohloubit.

Horní Suchá se hodně spoléhá na Mariku Marečkovou, jež dosud nastřádala 15 gólů a deset asistencí. S pětibodovým odstupem ji v klubové produktivitě dohání někdejší extraligová hráčka Andrea Pastušková (9+11) a třetí je Alexandra Glasová (10+5). Ze svitavského kádru lze zmínit duo Klára a Kristýna Minářovy (dohromady mají 14 bodů). Za Hattrick se pak nejčastěji prosazují Šárka Zhébalová (15+5), Zuzana Wilczek (5+10) nebo Linda Hyksová (10+3).

Pokud Hattrick zvítězí v obou zápasech, může začít atakovat příčky v horní polovině tabulky. Zdali se tento scénář naplní, sledujte již o tomto víkendu. S Horní Suchou poměří brněnské ženy síly v sobotu 16. prosince od 17.00 a se Svitavami o den později v 15 hodin. Utkání se hrají na půdě soupeřek.

1. liga žen – východ

16. 12. 2023 | 17.00FbK Horní Suchá – FBŠ Hummel Hattrick BrnoSH Horní Suchá
17. 12. 2023 | 15.00FbK TJ Svitavy – FBŠ Hummel Hattrick BrnoSH Na Střelnici Svitavy
Zpět na úvod