Bulletin k utkání #63
19. kolo 1LM: vs. Hradec Králové
Podruhé za sebou doma: Hattrick čeká další nováček

Podruhé za sebou doma: Hattrick čeká další nováček

Po týdnu se florbalisté Hattricku Brno opět představí na domácí půdě. V 19. kole první ligy narazí na Hradec Králové, které mají podobně jako minule Čelákovicím co vracet. Když se obě mužstva naposledy potkala ze začátku října, slavili právě Východočeši.

Brňané neprožívají úplně nejlepší ročník, přesto se stále drží na příčkách, které by jim na konci základní části zaručovaly postup do play-off. Momentálně je Hattrick desátý s pětibodovou rezervou na jedenáctou Letku, byť ta má ještě jeden zápas k dobru.

Hradec je přitom přímým konkurentem v této části tabulky pro FBŠ. Na kontě má o pouhý bod více a drží se na deváté pozici, takže případný úspěch by Hattricku přinesl příjemnou výhodu do dalších ligových soubojů. Je však potřeba vzpomenout na předešlý vzájemný duel, který zvládl východočeský tým 5:3. Tehdy rozhodovala především dobrá druhá třetina domácích, během níž nasázeli rovnou čtyři branky.

Od té doby se však mančaft kolem kouče Simona Šišky viditelně posunul. Z uplynulých pěti utkání nasbíral tři výhry, z toho dvě v posledních dvou střetnutích. Předešlé měření sil v domácím prostředí Hattricku přineslo úspěch 8:5 nad Čelákovicemi, což byl také nováček, který sebral v první půlce soutěže FBŠ všechny body. Nabízí se tak paralelní scénář, jímž by Brno situaci vylepšilo ve svůj prospěch.

Pokud by Hattrick získal plný počet bodů, nepřeskočil by pouze devátý Hradec, ale také osmé Štíry, kteří v sobotu nestačili na Otrokovice. Zároveň by se tak přiblížili horní šestici ligy, jež zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Tu aktuálně uzavírá Znojmo se 30bodovým ziskem.

Z hradecké sestavy si musí dát Brňané pozor hlavně na Milana Koubka, jehož 24 bodů (12+12) z 15 zápasů budí oprávněný respekt. Na 20 bodech (16+4) aktuálně je snajpr Lukáš Gregor a do nejlepší trojice se ještě vešel Vít Heger díky sedmi trefám a dvanácti asistencím. Hattrick pak může vyrukovat se jmény jako Lukáš Vlach (14+6), Michal Malec (10+9) či René Slezák (4+15).

Těšit se můžete i na přestávkovou soutěž, jež proběhne tradičně mezi druhou a třetí třetinou. Vybraní účastníci z publika se pokusí trefit otvor v zábraně, která se připevní na branku, a případný úspěšný střelec získá voucher v hodnotě 5 000 korun u prodejce Florbal.com. Přijďte do malé haly STAREZ ARÉNY Vodova v neděli 17. prosince od 17.00.

1. liga mužů – 19. kolo

17. 12. | 17.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – FbC Respect Hradec KrálovéVideopřenosMalá hala STAREZ ARÉNY Vodova
Zpět na úvod