Bulletin k utkání #56
1. liga žen: vs. Aligators Šitbořice
Chvilka naděje, potom zase pád. Holky Hattricku prohrály s Aligators

Chvilka naděje, potom zase pád. Holky Hattricku prohrály s Aligators

Nejdřív ztrácely, pak se vrátily do zápasu, ale nakonec se stejně radovaly Aligators. Utkání plné zvratů absolvovaly ženy Hattricku v pátém kole první ligy – východ, které nakonec dopadlo v jejich neprospěch 4:7. Stále jim však patří solidní umístění na páté pozici tabulky.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Aligators Šitbořice 4:7 (0:2, 1:1, 3:4)

Brněnské florbalistky dobře věděly, že je čeká náročný protivník. Přece jen Aligators byly před duelem o bod výše a nacházely se na druhé příčce soutěže. A hostující potvrzovaly kvalitu také v první třetině, jíž zvládly dvěma góly. Zkraje prostřední části se manko ještě zvýšilo trefou Terezy Lengálové na 0:3 z pohledu Hattricku.

Domácí tým sice snížil, to hlavní si ovšem přichystal až na úvod třetího dějství. V rozmezí necelých sedmi minut Hattrick třikrát skóroval a najednou vedl 4:3, což znamenalo velkou ránu pro aligátorky. Aby se uklidnily, vybraly si oddechový čas a zkusily vymyslet další postup.

Aligators se tento moment nakonec vyplatil. Mezi 53. a 55. minutou nasázely Brnu čtyři góly a jednoznačně rozhodly o svém vítězství. Největší podíl na úspěchu hostů měla Lengálová (2+2) společně s Kateřinou Vokálovou (2+1). Na straně Hattricku dala o sobě nejvýrazněji vědět Šárka Zhébalová (2+1), dvě asistence zaznamenala Zuzana Wilczek.

I přes porážku 4:7 zůstává Hattrick v horní polovině tabulky. Po pěti utkáních mu náleží páté místo východní skupiny. Příště se Jihomoravanky představí venku, a to 28. a 29. října při dvojzápase v Dobrušce a Hradci Králové. Další domácí měření sil přijde až 25. listopadu s Kutnou Horou.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 30. Zhébalová (Wilczek), 43. Souralová (Zhébalová), 43. Hyksová (Wilczek), 49. Zhébalová (Brančíková) – 14. Lengálová (Vokálová), 19. Pevná (Mátlová), 23. Lengálová, 53. Ondráčková (Drápalová), 54. Kubalíková (Lengálová), 54. Vokálová (Kubalíková), 55. Vokálová (Lengálová). Trestné minuty: 2:0. Využití: 0:0. Střely: 26:31. Diváků: 58.

Sestavy

HattrickAligators
Poláčková – Skřivánková, Rozenbergová V., Růžičková, Václavíková, Soušková, Hyksová, Wilczek, Praxová, Souralová, Slováková (C), Zhébalová, Rozenbergová K., Mášová, Skořinská, Brančíková, PavlicováDvořáčková – Hodová, Mikšlová, Váňová, Drápalová, Pevná, Mátlová, Ondráčková (C), Hamplová, Konečná, Lengálová, Bosáková, Kubalíková, Vokálová, Kohoutková, Kršková

Rozhovor

Zpět na úvod