Bulletin k utkání #56
1. liga žen: vs. Aligators Šitbořice
Premiérová výhra za tři body! Hattrick překonal Kladno

Premiérová výhra za tři body! Hattrick překonal Kladno

Poprvé v sezóně berou florbalisté Hattricku plný počet bodů! Doma si poradili s Kanonýry Kladno, kteří dostali již v úvodním dějství čtyři branky. Svěřenci kouče Simona Šišky se posunuli vzhůru ze spodních příček první ligy mužů.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Kanonýři Kladno 7:4 (4:1, 2:2, 1:1)

Začátek střetnutí se posunul zhruba o deset minut, když kvůli dopravním komplikacím dorazil druhý rozhodčí o chvilku později. Na domácí florbalisty to však žádný větší vliv nemělo a brzkým gólem Jiřího Halamy získali vedení 1:0. Navíc nešlo o ojedinělou akci a Kanonýři čelili i dalšímu tlaku FBŠ.

Situace Brňanů vypadala ještě lépe ve 13. minutě, kdy proměnil přesilovou hru Adam Jiříček. K tomu se přidaly slepené trefy Matěje Hronka a Nikolase Zouhara během 74 sekund. Kladno sice dalo aspoň gól do šatny, nicméně do prostřední části duelu mělo stále co napravovat.

Druhá třetina začala pro Hattrick opět dobře, když zvyšoval už na 5:1. Hosté ale pořád zůstávali nebezpeční a snažili se manko postupně stahovat. V jednu chvíli dokonce snížili na rozdíl dvou branek, Brno ovšem ukázkově zareagovalo a z další šance znovu odskočilo. Právě toto byl důležitý moment, jenž přispěl pohodě domácího mančaftu.

Přestože Hattrick kontroloval vývoj zápasu, nesměl polevovat ani v závěrečné pasáži utkání. Varováním mohlo být vyloučení Lukáše Suka zhruba deset minut před koncem, tým ho však přečkal bez následků. Kanonýrům později nesedla ani dvě trestná střílení, která vždy perfektně zlikvidoval Miroslav Steiger.

V závěru ještě padaly góly na obou stranách, to nejdůležitější se ale nezměnilo. Hattrick zaznamenal premiérové vítězství za tři body v sezóně a v tabulce si polepšil. Aktuálně je na deváté příčce soutěže a právě na sedmé Kanonýry ztrácí jenom dva body.

K dalšímu střetnutí se Hattrick vydá ven. Šesté kolo první ligy se uskuteční v sobotu 30. září na hřišti Čelákovic, jež Brňany pohostí v Areně Barrandov. Začíná se od 17 hodin.

Utkání jste mohli sledovat zde: VIDEOPLATFORMA, TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 3. Halama (Jiříček), 13. Jiříček (Slezák), 18. Hronek (Zouhar), 19. Zouhar (Jiříček), 24. Vlach, 37. Gryc (Slezák), 57. Slezák – 20. Čika (Veselý), 31. Bachmaier (Svačinka), 37. Čika (Bachmaier), 58. Fojtík (Svačinka). Trestné minuty: 6:4. Využití: 1:1. Střely: 25:44. Diváků: 78.

Sestavy

HattrickKladno
Steiger (Kolajta) – Gryc, Suk, Halama, Malec, Kůra M., Zeisel, Hájek – Vlach, Bednář, Slezák – Hronek, Jiříček, Zouhar – Procházka (C), Máček, ZapletalPonomarev (Janoušek) – Kuchynka, Veselý, Svačinka, Tomášek, Hübner, Šefčík – Bachmaier, Čika, Chroust Tad. – Fojtík, Pfaur (C), Novák – Blažej, Stůj, Janda – Iltis

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod