Bulletin k utkání #48
Play-off: Ženy proti EAV SK Jihlava
Série holek Hattricku je vyrovnána, rozhodne třetí duel

Série holek Hattricku je vyrovnána, rozhodne třetí duel

V případě vítězství mohly jít, jenže nestalo se tak. Florbalistky Hattricku nenavázaly na sobotní úspěch v play-off první ligy žen nad Jihlavou, což přináší nejdramatičtější možný scénář. O postupujícím do dalšího kola totiž bude muset rozhodnout třetí zápas na půdě soupeřek.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – EAV SK Jihlava 2:6 (2:1, 0:3, 0:2)

Brňanky neuspěly ve své snaze rozhodnout úvodní kolo play-off, byť měly skvělý vstup do zápasu. Už ve druhé minutě vedly 2:0 po trefách Lindy Hyksové s Veronikou Praxovou, později se však Jihlava začala dostávat do lepších příležitostí. Jednu z nich proměnila Kateřina Bícová ve čtrnácté minutě, což dalo utkání novou zápletku.

Hattrick zbytek třetiny ustál, jenže věděl, že v prostřední části bude Jihlava opět velmi nebezpečnou. A tento předpoklad se také brzy potvrdil, když přišlo nejen vyrovnání hostů, ale také otočka rovnou na 4:2. Obzvláště bolestivý byl čtvrtý gól SK, jenž padl pouhých patnáct sekund před pauzou.

Během závěrečné fáze se Hattrick ještě snažil výsledek vrátit zpět do svých rukou, nicméně bez většího zdaru. Jihlavské florbalistky ještě odskočily dvěma brankami a přesvědčivě ukázaly, že umí zabrat, když je to nejvíce potřeba. Místo konce sezóny si vynutily třetí vzájemný souboj v sérii a živí naději na postup.

Po víkendových duelech se vyšplhala Hyksová na celkový součet 92 bodů v kariéře za Hattrick (67+25). Co se týče tohoto ročníku, během něj nasázela v první lize žen již 27 gólů a pomohla devíti asistencemi. Kromě ní se individuálně zatím daří v play-off také Janě Skořinské s bilancí 1+2.

Zdali se Hattrick podívá do dalšího kola vyřazovací části, o tom se rozhodne už velice brzy. Klíčová bitva o postup se uskuteční ve středu 8. března od 19.15, kdy měření sil hostí EAV SK Jihlava.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 2. Hyksová (Prouzová), 2. Praxová – 14. Bícová, 25. Krčálová (Dolejší), 32. Bícová (Krčálová), 40. Vytisková (Krčálová), 44. Šulová (Dolejší), 52. Bícová (Dolejší). Trestné minuty: 6:2. Využití: 0:2. Střely: 25:21. Rozhodčí: Matěj Otáhal, Filip Havlík. Diváků: 45.

Sestavy

HattrickJihlava
Poláčková – Skřivánková (C), Růžičková, Schindlerová, Federselová, Rozenbergová V. – Praxová, Wilczek, Rozenbergová K. – Hyksová, Prouzová, Slováková – Kusáková, Macejáková, CerchlanováVyrobíková (Václavková) – Krčálová V., Dolejší, Kittlerová, Levová, Běhounková – Bícová, Krčálová H. (C), Vytisková – Jašková, Šulová, Šmahelová – Dvořáková, Kalinová
Zpět na úvod