Bulletin k utkání #48
Play-off: Ženy proti EAV SK Jihlava
Skřivánková: Výhra nad Židenicemi je největší zážitek mojí kariéry

Skřivánková: Výhra nad Židenicemi je největší zážitek mojí kariéry

Už druhou sezónu nosí kapitánskou pásku holek Hattricku Michaela Skřivánková. Čtyřiadvacetiletá obránkyně se jala hodnocení základní části první ligy žen a výhledu na nadcházející úvodní kolo play-off proti Jihlavě.

Základní část vaší premiérové sezóny v první lize žen je minulostí. Jak jsi spokojena s tím, jak dopadla?
Mohlo to být lepší. Zápasy, které jsme mohly a měly vyhrát, jsme urvat nedokázaly. Mohly jsme být určitě na vyšších příčkách. Po první části ročníku, během níž jsme porazily některé týmy, je škoda, že jsme nezopakovaly něco podobného v té druhé.

Jaký okamžik se ti vryl do paměti v pozitivním slova smyslu?
Určitě vítězství nad Židenicemi. Za mě je to nejlepší zápas, který jsem ve své florbalové kariéře zažila. Včetně té euforie, která nastala po závěrečném hvizdu. V tom utkání se sešlo všechno, hlavně týmový duch. Vyhrály jsme naprosto zaslouženě. 

A v tom negativním?
Sice jsem nehrála, ale myslím si, že náš nejhorší moment nastal proti Přerovu. Rozhodně jsme tam měly uspět, ale nedokázaly jsme to. Obecně jsme nezvládaly hrát se slabšími týmy, přízpůsobily jsme se jejich tempu a ztrácely body.

Před startem ročníku se družstvo trochu obměnilo. Jak vnímáš příchody do týmu?
Jádro týmu zůstalo stejné jako bylo v minulé sezóně. Přišlo nějaké doplnění, ale nechci hodnotit přínos posil. Určitě jsme vytvořily dobrou partu, nicméně naše výkony v závěru základní části atmosféru trochu pokazily. 

Čím si vysvětluješ rozdíl mezi první a druhou polovinou soutěže? Když se vrátíme k té první fázi, obraly jste v ní o body Jihlavu, Židenice nebo Havířov.
Budu se opakovat, říkala jsem to i holkám: je to z drtivé části o naší psychice. V polovině sezóny se něco změnilo a my se z toho nedokázaly dostat. Herně jsme nepolevily, ani se ostatní týmy nezlepšily. Prostě to bylo jen o naší hlavě, nezvládly jsme zápasy se slabšími soupeři.

V play-off vás čeká Jihlava, proti níž jste zkraje sezóny získaly bod. Jak vidíš šance Hattricku na postup?
Já se osobně už těšila na Hradec, ale s Jihlavou to bude určitě lepší utkání. Patří mezi lepší týmy v lize, mají mladý a běhavý tým. Nicméně ve vzájemných zápasech nás Jihlava výrazněji nepřehrávala. Obraly jsme ji o bod, zatímco v dalším střetnutí to bylo vyrovnané. Připravíme se na ně, zlepšíme některé věci v naší hře, a když začneme proměňovat naše šance, můžeme pomýšlet na postup.

Zpět na úvod