Bulletin k utkání #48
Play-off: Ženy proti EAV SK Jihlava
Statistiky i výhled do play-off: Co předvedou ženy proti Jihlavě?

Statistiky i výhled do play-off: Co předvedou ženy proti Jihlavě?

Klíčová část ročníku startuje také týmu žen. Florbalistky Hattricku se připravují na úvodní kolo play-off první ligy, kde jim tabulka přisoudila za soupeřky Jihlavu. A přestože forma Brňanek není ideální, vzájemné boje s tímto soupeřek byly v této sezóně dosud vyrovnané.

Než se začneme věnovat samotnému play-off, koukněme se na týmové statistiky. V nich stejně jako před rokem dominovala velezkušená Linda Hyksová, která zaznamenala 24 tref a devět asistencí. To všechno přitom stihla za jednadvacet utkání, což úžasné ofenzivní výkony ještě podtrhuje.

Hyksová tak pouze potvrdila, že zůstává historicky nejproduktivnější členkou holek Hattricku. V součtu s pohárovými duely a všemi body z minulého ročníku se dostala již na bilanci 64+25. Na kulatou stovku bodů v dresu Hattricku jí tak schází jenom jedenáct bodíků.

Hlavní ofenzivní tahounka družstva se během sezóny blýskla i slušnou šňůrou, co se týče produktivity v jednotlivých zápasech. Když se započítá i srpnový Pohár Českého florbalu, podařilo se jí získat aspoň bod rovnou v deseti po sobě jdoucích utkáních až do poloviny října.

Další hráčkou, jež nadprůměrně bodovala, byla Zuzana Štěrbová. Pro ní přitom šlo o premiérovou účast ve druhé nejvyšší soutěži a prokázala dlouhodobý progres. Celkově vstřelila třináct branek a šestnáctkrát si připsala přihrávku na gól.

V jejím případě stojí za zmínku pětibodový výkon proti Dačicím, kdy měla statistiku 1+4 při domácí výhře 9:3. Podobně zazářila také venku proti Rtyni v Podkrkonoší, když kromě jedné trefy ještě třikrát asistovala a pomohla Brnu uspět 6:4. Přes dvacet kanadských bodů se dostala ještě Vendula Schindlerová (8+13), která absolvovala osmnáct střetnutí.

Mezi tyčemi se pravidelně točily Nikola Vanďurková s Melisou Poláčkovou. Druhá jmenovaná se přitom zařadila mezi nejčastěji nasazované gólmanky s 960 odchytanými minutami, což byl pátý nejvyšší počet v celé východní skupině soutěže. Úspěšnost zákroků však měla vyšší Vanďurková, jež vystoupala na krásných 84,8 %.

Podaří se přenést to dobré do play-off?

Zásadní otázka ale je, zdali se povede všechna super individuální čísla předvést také ve vyřazovací fázi. Přece jen je potřeba dodat to, že týmově se Hattricku nedařilo úplně podle představ. I když brněnské družstvo bojovalo o co nejlepší umístění, kvůli sérii osmi ve finiši základní části skončilo až desáté.

S ohledem na systém soutěže to stačilo na první kolo play-off, nicméně v něm čeká EAV SK Jihlava. A to je tým, proti němuž je vždy potřeba máknout na hranici svých sil. Holky Hattricku to poznaly v sezóně hned dvakrát, když z jejího začátku prohrály s EAV těsně 4:5 po nájezdech. Napodruhé potom FBŠ padlo 1:3.

„Patří mezi lepší týmy v lize, mají mladý a běhavý tým. Nicméně ve vzájemných zápasech nás Jihlava výrazněji nepřehrávala. Obraly jsme ji o bod, zatímco v dalším střetnutí to bylo vyrovnané. Připravíme se na ně, zlepšíme některé věci v naší hře, a když začneme proměňovat naše šance, můžeme pomýšlet na postup,” řekla kapitánka Michaela Skřivánková v rozhovoru ZDE.

Úvodní souboj série se uskuteční v sobotu 4. března v Jihlavě, kde se začíná od 17 hodin. V „domácím” prostředí můžete přijet holky podpořit o den později do sportovní haly Kuřim. Tam se měření sil rozjede v 15.30.

Zpět na úvod