Bulletin k utkání #36
13. kolo: FAT PIPE Start98
Potvrdí Hattrick super vzájemnou bilanci? Přivítá Start98

Potvrdí Hattrick super vzájemnou bilanci? Přivítá Start98

Současné výsledky sice mohly vypadat lépe, florbalistům Hattricku však nechybí odhodlání je napravit. Brňané se chystají na třinácté kolo první ligy, ve kterém doma nastoupí proti Startu98. A rozhodně bude o co bojovat, jelikož oba týmy dělí v tabulce jen tři body.

Není si co nalhávat – forma Hattricku není v posledních zápasech ideální. Z předchozích čtyř duelů nemá Brno ani bod, přičemž před týdnem padlo 4:8 na půdě Letky. Tedy mužstva, které se podobně trápilo a tři body ho vynesly do příjemnější části tabulky. Nyní by byl Hattrick rád, kdyby tristní formu utnul srovnatelným způsobem.

Aktuální forma Jihomoravanů je vůbec nejhorší v celé soutěži. I proto se svěřenci trenéra Simona Šišky propadli z čela tabulky až na čtvrté místo, jež navíc nemají ani teď jisté. Jen o dva body zpět se drží Gullivers, zatímco šestý Start98 – nadcházející soupeř Hattricku – zaostává pouze o tři bodíky. Také to je důvod, proč by měli Brňané být maximálně obezřetní.

Pražský kádr má celkem solidní bilanci tří vítězství z předešlých pěti kol, byť minulé utkání se mu zrovna nevydařilo. Takzvaný „Startíček” totiž zaváhal doma s Bulldogs, kteří si z Jižního Města odvezli všechny body za úspěch 9:6. Také Kunratice tedy mají o motivaci postaráno a plánují, že by si opět o něco přilepšily v bodovém součtu.

„Musíme se soustředit především na náš výkon a naši hru. V týdnu jsme se zaměřili na maličkosti, které nás srážely při minulých zápasech. Teď věříme, že už prolomíme sérii porážek,” přemítá brněnský obránce Tadeáš Gryc. Ten má momentálně sérii čtyř prvoligových duelů bez zisku bodu. Paradoxně Gryc naposledy skóroval při dosud poslední výhře Hattricku, a to v půlce října nad Ústím.

Vzájemná utkání v druhé nejvyšší soutěži bývala v minulosti celkem pestrá. Často v nich padalo dost branek a Hattrick v drtivé většině případů odcházel ze hřiště jako vítěz. Jen jednou ze čtrnácti střetnutí se stalo, že by Brno odcházelo s nulou na bodovém kontě. Oba mančafty se v lize nepotkaly od ledna 2019, kdy Hattrick soupeře doma zničil 13:4. Při součtu s výhrou 9:7 z roku 2017 to znamená, že Start98 zatím nikdy v maloměřické hale nezvítězil.

Podaří se velmi příznivou statistiku prodloužit také v neděli 13. listopadu? Právě v tento den se Start98 představí opět proti Hattricku, konkrétně od 18 hodin. 

Zpět na úvod