Bulletin k utkání #36
13. kolo: FAT PIPE Start98
Růžová a fialová. Hattrick vnímá barvy se Společností pro ranou péči

Růžová a fialová. Hattrick vnímá barvy se Společností pro ranou péči

S novou sezónou přišla změna, které si nešlo nevšimnout. Hattrick Brno připravil nové dresy ve fialové a růžové variantě, jež oblékají všechny elitní týmy klubu. Proč byly zvoleny právě tyto barvy a s čím konkrétně souvisejí?

Dresy pro nadcházející sezónu dostaly specifické barvy. Růžová a fialová jsou neobvyklé varianty a rozumíme, že znamenají nejen pro vás – fanoušky – velký nezvyk. Naše rozhodnutí však má mnohem hlubší důvody, než se může na první pohled zdát.

Za vším stojí naše charitativní spolupráce se Společností pro ranou péči, jež se stará o děti s postižením zraku či dalšími přidruženými komplikacemi. Náš vzájemný projekt Hattrick srdcem zahajuje třetí rok existence, který jsme chtěli udělat oproti těm předchozím něčím odlišný, abychom podpořili potřebné zase trochu jinak, než se dělo doteď.

Spolupracujeme s organizací starající se o děti, které neměly v životě tolik štěstí. Dobře si to uvědomujeme a jsme vděční za každý den, jenž prožijeme ve zdraví. Obzvláště v současné době plné nejistoty a těžkých okamžiků doma i ve světě. Važme si, že si držíme to nejcennější, co vůbec můžeme v životě mít – zdraví. Pokud máme to štěstí, měli bychom o něj pečovat a naplno ho využívat.

Představte si situaci, kdybyste se museli vžít do kůže pacientů Společnosti pro ranou péči. Představte si, že se nemůžete spolehnout na tak základní smysl, jako je zrak. Ať už úplně, nebo třeba jen částečně. V každém případě to znamená obrovský problém, s nímž se pacienti většinou perou po celý život.

Když už můžeme vidět svět v celé jeho kráse, sledujme ho se vším, co k tomu patří. Dívejme se neustále kolem sebe a vnímejme, co nám planeta přináší. Není totiž samozřejmostí, že tento dar máme. Užívejme si krásných barev, mezi něž patří právě i fialová či růžová. Barvy, které nám možná teď připadají zvláštní, než si na ně zvykneme, ale někdo je třeba nikdy nepozná.

Zápasové dresy jsou to nejmenší, jak demonstrovat náš postoj. Zvolili jsme nové a neokoukané barvy, abychom ukázali pestrost a hojnost světa kolem nás. Zároveň jimi však vyjadřujeme hluboký respekt všem, kteří tolik štěstí neměli a třeba právě se Společností pro ranou péči se snaží žít kvalitní život i přes zrakový handicap. Tito lidé jsou pro nás hrdinové.

Věříme, že se pohled našeho klubu shoduje s názorem vás, příznivců Hattricku Brno. Proto vás všechny zveme v neděli 18. září do sportovní haly Maloměřice, kde od 18.00 nastupuje tým mužů k domácí prvoligové premiéře proti Troopers. Za každých sto diváků v hledišti pošleme 2 000 korun přímo na účet Společnosti pro ranou péči. A to nejen v neděli, ale při každém domácím utkání v sezóně.

Ukažme sounáležitost všichni bok po boku. Svět hraje mnoha krásnými barvami a važme si toho, že můžeme #vnimatbarvy. Více o aktivitách brněnské Společnosti pro ranou péči se dozvíte ZDE.

Zpět na úvod