Bulletin k utkání #30
4.-5. kolo: Dobruška a Rtyně
Tuhé bitvy za jeden bod. Ženy nestačily na Dobrušku ani Rtyni

Tuhé bitvy za jeden bod. Ženy nestačily na Dobrušku ani Rtyni

V sobotním programu sebraly silnému soupeři bod, na což ale nenavázaly. Florbalistky Hattricku završily domácí dvojkolo proti Rtyni v Podkrkonoší, která získala premiérové body v první lize žen právě proti Brňankám. Jak výsledky ovlivnily aktuální tabulku?

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Dobruška 5:6p (2:1, 1:2, 2:2 – 0:1)

Hattrick šel do souboje s dosud neporaženou Dobruškou odvážně. V brance se představila nová brankářská posila týmu Nikol Vanďurková, která se podílela na vedení Brňanek 3:1 kolem poloviny utkání. Ještě do druhé pauzy ovšem Dobruška srovnala stav a remíza vydržela také po přetahované ve třetí fázi.

Rozhodnout tak muselo až prodloužení, ve kterém přišlo vyloučení na straně hostů. Jihomoravské družstvo ale početní převahu nevyužilo a naopak přišel trest. Marie Havlíčková rozsekla skóre ve prospěch Dobrušky na 6:5, čímž zajistila svým spoluhráčkám bod navíc. Pro Hattrick však znamená i tento výsledek relativní úspěch.

Pro Hattrick šlo o druhé měření sil s Dobruškou během krátké doby. Na konci září se obě družstva potkala v pohárovém play-off, kde Východočešky uspěly doma 4:0. Brno tak zaznamenalo zlepšení a tentokrát si vydobylo i cenný bod. Dobruška navíc do té doby neztratila ani bod, což ještě zvyšuje hodnotu tohoto výsledku.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 9. Slováková (Macejáková), 16. Schindlerová V. (Hyksová), 32. Štěrbová (Wilczek), 50. Štěrbová (Hyksová), 54. Slováková (Schindlerová V.) – 3. Poláčková, 35. Poláčková (Bašová M.), 36. Havlíčková (TS), 43. Balková (Poláčková), 56. Havlíčková (Balková), 64. Havlíčková (Špačková).

Sestavy

HattrickDobruška
Vanďurková – Skřivánková, Rozenbergová V., Schindlerová M., Macejáková – Wilczek, Štěrbová, Hyksová – Schindlerová V., Praxová, Slováková – Rozenbergová K., RůžičkováŠpačková – Ulbrichová, Bašová V., Horáková, Balková – Poláčková, Bartošová, Buchalová – Havlíčková, Peterová S., Peterová D. – Jedličková, Bašová M.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Orel Rtyně v Podkrkonoší 4:5 (0:2, 4:1, 0:2)

Oproti sobotnímu duelu naskočila do zahajovací formace gólmanka Melisa Poláčková. Výsledkově na tom ale byla lépe Rtyně, jež v jedenácté minutě vedla už o dvě trefy. Brňanky navíc mohly být rády, ze ve zbytku první třetiny dvakrát přečkaly vlastní vyloučení.

Zvrat přinesla až prostřední část, kdy Hattrick perfektně dohnal manko a byl zpátky ve hře. Je sice pravda, že Orel následně znovu odpověděl a získal vedení zpátky, nicméně svěřenkyně Petry Prouzové do přestávky ještě zabraly a otočily poprvé v zápase skóre na svoji stranu. Deset sekund před koncem druhé třetiny slavila Zuzana Štěrbová.

V poslední dvacetiminutovce se ovšem výsledek opět přiklonil ve prospěch Rtyně. Klíčová byla série vyloučení, přičemž jedno z nich znamenalo i rozdílovou branku na 5:4. Hattrick tak odchází z domácího dvojkolo s jediným bodem, když nenavázal na bod ze soboty s Dobruškou.

Po domácím dvojkole zůstal Hattrick ve spodní polovině tabulky. Konkrétně mu teď patří osmé místo s bilancí jedné výhry, dvou proher po prodloužení a porážky v normální hrací době. A ani v příštím dvojkole nečeká ženy žádná snadná práce – jedou totiž na hřiště papírových favoritek Třince a Torpeda Havířov. Hrát se bude o víkendu 15. a 16. října.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 22. Hyksová (Wilczek), 27. Hyksová (Štěrbová), 31. Štěrbová (Skřivánková), 40. Štěrbová – 6. Bálintová (Hejnová), 11. Hejnová (Romančáková), 27. Romančáková, 48. Klazarová (Brejtrová), 52. Bálintová (Romančáková).

Sestavy

HattrickRtyně
Poláčková – Štěrbová, Hyksová, Rozenbergová V., Macejáková, Wilczek, Růžičková, Slováková, Skřivánková, Praxová, Rozenbergová K., Schindlerová M., Schindlerová V.Rubešová – Romančáková, Brejtrová, Vylíčilová, Nádeníková K. – Hejnová, Bálintová, Ondráčková Lenka – Nádeníková L., Řeháková, Šrámková – Ondráčková Lucie, Klazarová
Zpět na úvod