Bulletin k utkání #30
4.-5. kolo: Dobruška a Rtyně
Domácí premiéra! Ženy Hattricku chtějí body od Dobrušky a Rtyně

Domácí premiéra! Ženy Hattricku chtějí body od Dobrušky a Rtyně

Poprvé se doma představí holky Hattricku. O nadcházejícím víkendu je čeká dvojkolo první ligy žen, ve kterém přivítají Dobrušku a Rtyni v Podkrkonoší. Podaří se Brňankám získat důležité body v boji o přední příčky soutěže?

Pro Hattrick půjde o premiéru před vlastními fanoušky v první lize žen. A zároveň doufají, že nasbírají důležité body do tabulky a přilepší si směrem do aktuální sezóny. V uplynulém kole podlehlo FBŠ v derby Židenicím, a to výsledkem 3:7. Právě teď se tak nabízí příležitost, aby se svěřenkyně trenérky Petry Prouzové posunuly do výhodnější pozice.

Aktuálně je Hattrick sedmý, což odpovídá klidnému středu soutěže. Rozdíly ovšem nejsou nijak výrazné a domácí dvojzápas vypadá jako vhodná šance, aby Jihomoravanky poskočily výše. V sobotu přijede na halu CESA VUT Dobruška, s níž se Hattrick již potkal v pohárovém play-off. Vzájemný souboj v uplynulém týdnu přitom dopadl porážkou, takže určitě nebude chybět motivace ztrátu napravit.

Dobruška zároveň patří mezi týmy, jež v aktuálním ročníku první ligy zatím nenašly přemožitelky. Ze tří zápasů mají Východočešky na kontě devět bodů a řadí se po bok dosud bezchybných Židenic a Znojma. Pro Hattrick tak bude velkou ambicí, aby zabojoval o body. O den později pak přijede Orel Rtyně v Podkrkonoší, který naopak zatím čeká na úvodní body v sezóně.

„Hrát v domácím prostředí před vlastními fanoušky je za mě nejlepší motivace. Jsou pro nás šestým hráčem na hřišti a vytvoří nám top atmosféru, kterou určitě uvítá každá z nás. Taková podpora je k nezaplacení, takže se na diváky těším,” oceňuje Veronika Rozenbergová.

Jako hlavního protivníka bere brněnská florbalistka Dobrušku. „Očekávám hlavně od Dobrušky ostrou a tvrdou hru, kdy v osobních soubojích se na ně musíme plně připravit a nenechat se vůbec ničím rozhodit. Vše je o soustředěnosti. Nemělo by docházet ani k zbytečnému oslabení,” upozorňuje Rozenbergová.

Především kvůli nedávné prohře v poháru by byly holky Hattricku rády, aby se Dobrušce pomstily. „Vzhledem k tomu, že nedávno jsme na ně narazily v pohárovém utkání, kdy jsme byly v nízkém počtu, tak se nyní se na ně připravíme. Víme už, co od nich očekávat. Můžeme využít domácího prostředí, s holkami do toho dáme všechno. Věřím, že si jdeme pro vítězství a cenné body,” doplnila Rozenbergová.

Nezapomeňte přijít podpořit ženy Hattricku přímo do haly i vy! Hraje se o víkendu 1. a 2. října v hale CESA VUT. Měření sil se silnou Dobruškou startuje v sobotu o 15.30, zatímco nedělní souboj s Rtyní je na programu od 10 hodin.

1. liga žen

4. kolo

1. října 202215.30FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC DobruškaONLINE
2. října 202210.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – Orel Rtyně v PodkrkonošíONLINE
Foto: PECEN Photography
Zpět na úvod