Bulletin k utkání #3
7. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Poslední zápas roku! Zavaří Hattrick Boleslavi?

Poslední zápas roku! Zavaří Hattrick Boleslavi?

Ještě než začne nový rok, čeká Hattrick jeden zápas. V dohrávce 7. kola Livesport Superligy zkusí Brňané překvapit Mladou Boleslav, která má sérii osmi výher za sebou.

Brněnští florbalisté hostí Bolku potom, co v uplynulém dvojkole naplno bodovali. Ještě před Vánocemi vyhrál Hattrick důležité utkání v Otrokovicích, na něž navázal třemi body doma proti Pardubicím. Tím se mužstvo vyhouplo na desáté místo a vylepšilo si bilanci po restartu soutěže.

Hattrick však ani po dvou vítězstvích nelenil. „Po Pardubicích probíhal klasický tréninkový režim. Pak měli kluci týden volna během Vánoc, kdy měli dva individuální tréninky a možnost dobrovolného tréninku na hale. Teď už jedeme zase klasicky,“ přibližuje trenér Marek Fiala program týmu.

A původní plán tréninků nově doplňuje i duel. Právě domácí dohrávka s Boleslaví bude poslední velkou výzvou kalendářního roku 2020. Středočeši, kteří patří k hlavním favoritům Livesport Superligy, pravidelně bodují a i přes zápasové manko se přibližují čelu tabulky.

Z televize rovnou do Brna

Boleslavští hráči zatím stihli devět utkání a hájí třetí příčku. Kromě úvodního střetnutí sezóny proti Vítkovicím (5:8) ani jednou neprohráli. Odlišnou situaci řeší Hattrick, jenž se chce minimálně udržet v nejlepší desítce.

Hosté budou proti Brnu nastupovat už ke druhému zápasu během dvou dnů. V pondělí odpoledne porazili v televizním souboji Českou Lípu vysoko 16:9. Za Boleslav však nastupuje řada reprezentantů a výrazných hráčů, kteří by měli zvládnout i takto nabitý rozpis. „Největší síla soupeře je jednoznačně v individuální kvalitě,“ upozorňuje Fiala.

O úrovni hráčů jako Jiří Curney, Patrik Suchánek nebo Milan Tomašík nelze vůbec pochybovat. Vedle toho je zajímavé srovnání brankáře Filipa Kuhna (81,40 %) s Lukášem Bauerem (81,44 %), jejichž úspěšnost zákroků je prakticky stejná a oba patří mezi nejlepší gólmany superligy. 

Vzájemná utkání z minulého ročníku mluví jasně. Aspoň co se týče výsledků – svěřenci Petra Novotného si totiž z Brna odvezli těsnou výhru 4:2, k níž přidali výraznější úspěch na domácí půdě 10:1. „Oba duely se hodně lišily. V tom prvním jsme s Boleslaví drželi krok, díky dobré obraně i domácímu prostředí jsme do poslední chvíle sahali po bodech,“ uvědomuje si kapitán Marek Fuchs.

Na druhý pokus to už ovšem tak hezky nevyšlo. „V Mladé Boleslavi měl protivník po celou dobu zápas ve svých rukou. Nenechal nás víceméně vůbec přičuchnout,“ podotýká Fuchs. Proto bude potřeba udělat všechno pro to, aby se podobný scénář tentokrát neopakoval.

„Z prvního utkání bychom si měli vzít pevnou obranu a disciplínu. Z druhého si můžeme odnést to, že když tyto základní věcí nebudeme plnit, bude velice těžké se velmi kvalitnímu soupeři aspoň vyrovnat,“ myslí si kapitán Hattricku.

Měření sil mezi Brnem a Boleslaví se uskuteční v úterý 29. prosince. Začíná se od 18.00 ve sportovní hale Maloměřice, přičemž zápas můžete sledovat i vy! K dispozici bude živý stream na videoplatformě Českého florbalu nebo textová online reportáž. Ve vysílání navíc přineseme speciální obsah během přestávek jako rozhovory a další zajímavá videa. Nebude chybět ani komentátor.

Už nyní je k dispozici také digitální bulletin, kde se dozvíte další zajímavosti o utkání. Rozklikněte si jej v odkazu ZDE, nebo naskenujte prostřednictvím QR kódu níže.

Zpět na úvod