Bulletin k utkání #3
7. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Trenérská superposila! Do ženské sekce přichází Monika Chromá

Trenérská superposila! Do ženské sekce přichází Monika Chromá

Velký příchod hlásí Hattrick Brno. Nově vznikající ženskou složku posiluje trenérka Monika Chromá, která přestupuje z extraligových Židenic. Věnovat se bude mládeži, se kterou už v minulém působišti dosáhla řady úspěchů.

Chromá se trénování věnuje od čtrnácti let a prošla si kategoriemi od nejmenších. V Židenicích měla na starosti mladší a starší žákyně, s nimiž se jí dařilo na všech frontách. Nejen v ligových soutěžích, ale i na velkých mezinárodních turnajích jako Prague Floorball Cup. Chromá zároveň je ve svých dvaceti letech nejmladší trenérkou výběrů talentované mládeže G15 Východ. Oprávněně tak patří k uznávaným osobnostem mládežnického florbalu.

„Do Hattricku mě přivádí motivace. Ráda bych zde vytvořila ženskou složku, která bude inspirací a motivací pro ostatní kluby,“ říká Chromá k nové výzvě. Právě to, že v klubu může budovat úplně nové základy, bere jako skvělou příležitost. A ambice má pouze ty nejvyšší. „Nabídka pramenila z úst šéftrenérky Peti Prouzové. Moc jí děkuji a těším se na tuto spolupráci,“ vyzdvihuje nadaná trenérka.

Nová posila ženské sekce sbírá úspěchy také na dalších úrovních. Chromá je totiž finalistkou prestižní soutěže Díky, trenére, kde je jedinou zástupkyní florbalu mezi účastníky z ostatních sportů. To znamená obrovský milník pro celý český florbal. Vyhlášení výsledků finálové osmičky se koná 27. března 2021 v Praze, kde Chromá může pomýšlet na velmi slibné umístění. Rozhodně má naděje na celkové prvenství.

„Jsem přísná, ale férová trenérka, která dokáže děti naučit milovat tento sport,“ podotýká Chromá. Kromě trenérské praxe u mládeže ji nechybí ani zkušenosti přímo ze hry, dokonce má na kontě i starty za Židenice v Extralize žen. S aktivním hraním však musela přestat kvůli zranění. Nicméně v trénování se našla a těší se, až začne sbírat nové poznatky pod hlavičkou FBŠ. Jaká družstva Chromá konkrétně převezme, se ukáže podle naplnění jednotlivých kategorií.

K přestupu Chromé do Hattricku se vyjádřila také Petra Prouzová, jež se s ní zná už z předchozího klubu. „Pro mě je v dobrém slova smyslu ‚buldozer‘, který té práci dává obrovský přesah. Pokud bych ji měla charakterizovat třemi slovy, pak to budou entuziasmus, motivace a pracovitost. Je to florbalový nezmar, jenž na sobě neustále pracuje a pro tým je tu ve dne v noci,“ vystihuje šéftrenérka.

Podle Prouzové je Chromá ideální kandidátkou pro působení v Hattricku. „Navzdory mládí respektovaná autorita, která dokonale naplňuje hodnoty, na nichž má ženská složka Hattricku stát. Proto jsem ráda, že ji představení klubu od Dana Koubka oslovilo natolik, aby naše řady rozšířila,“ doplňuje Prouzová. Od Chromé se tak očekává velký přínos pro celý klub a pořádné nastartovaní dívčích kategorií.

Zpět na úvod