Bulletin k utkání #26
Pohár ČF: Aligators
Nový hlavní trenér! Kormidlo přebírá Simon Šiška

Nový hlavní trenér! Kormidlo přebírá Simon Šiška

Dlouholetý asistent trenéra A-týmu se posunul na vedoucí pozici. Po Janu Niznerovi, který vedl mužstvo od loňského podzimu, převzal Hattrick před letní přípravou Simon Šiška. Právě on působí v klubu od roku 2017 a byl jasnou volbou.

Podle prezidenta Hattricku Dana Koubka bylo jmenování Šišky do role hlavního kouče logickým krokem. „Již několik sezón zastával pozici asistenta a zná tým i klub. To je cesta, kterou chceme dlouhodobě jít, co se týká výchovy a přípravy trenérů napříč celým klubem,” sdělil.

„U juniorů pak zůstal Marek Fiala, takže věříme, že se prohloubí prolínání mezi juniorkou a A-týmem, abychom z výchovy mládeže vytěžili maximum ve prospěch dospělého družstva,” doplnil Koubek.

Šiška se připojil k Hattricku před pěti lety, kdy poprvé vedl letní přípravu A-týmu. S klubem tak zažil cestu z první ligy do nejvyšší soutěže i následné působení mezi českou elitou. Teď ovšem bude hlavním lodivodem mančaftu, jenž se připravuje na náročnou sezónu v první lize.

Kromě role hlavního trenéra působí Šiška od ledna také u českého národního týmu. Konkrétně je kondičním trenérem reprezentace juniorů. Vrcholem aktuálního cyklu bude světový šampionát, který se uskuteční v dubnu příštího roku v dánském Frederikshavnu.

Rozhovor s novým koučem nejen o jeho nových úkolech, ale i o letní přípravě či cílech do nového ročníku, přineseme již v úterý 26. července.

Zpět na úvod