Bulletin k utkání #26
Pohár ČF: Aligators
Hattrick zná rozlosování! Muži začnou derby, ženy v Hradci

Hattrick zná rozlosování! Muži začnou derby, ženy v Hradci

Jak vypadá jízdní řád celostátních soutěží, už vědí i týmy Hattricku. Zatímco muži zahájí ročník velkým soubojem o Brno, ženy vyrazí ke dvojzápasu do východních Čech. Své soupeře znají také junioři či dorostenci.

Start prvoligového ročníku je naplánován na víkend 3.–4. září. A úvod to bude tedy pořádně nabitý. Loňský účastník superligy se střetne v derby s Bulldogs Brno, čímž dá vzpomenout na legendární baráž o nejvyšší soutěž.

První domácí zápas se uskuteční o víkendu 17.–18. září, kdy soupeřem Hattricku budou TROOPERS. V úvodních kolech narazí Brňané i na dalšího nováčka, jímž bude mužstvo Plzně, nebo na jiného městského rivala Gullivers.

Základní část soutěže skončí v sobotu 18. února, a to druhou bitvou s Bulldogs. Co se týče umístění, princip je obdobný jako v minulé sezóně elitních lig mužů – první šestka míří rovnou do čtvrtfinále, zatímco sedmý až desátý celek čeká osmifinále. Spodní čtyřka hraje play-down.

Ještě před utkáními první ligy však přijde Pohár Českého florbalu. V tradiční soutěži, kterou Hattrick v uplynulých letech využíval hlavně jako přípravu na ligu, se A-tým střetne s Chodovem, Spartou a Aligators. Kromě souboje na Jižním Městě přitom absolvuje Brno skupinovou fázi doma. 

Premiérový ročník v druhé nejvyšší soutěži čeká kádr žen. Cesta první ligou – východ pro ně začne v sobotu 10. září, kdy se představí na půdě Hradce Králové. O den později potom nastoupí znovu venku proti EAV SK Jihlava.

Poprvé před svým publikem si zahrají holky Hattricku 1. října proti Dobrušce. Závěrečné klání dlouhodobé fáze je v plánu na 19. února, kdy ji Jihomoravanky uzavřou s TJ Centropen Dačice. Také ženský tým půjde do poháru, ve skupině postupně vyzve Znojmo, Vysoké Mýto, Bulldogs a IBK Hradec Králové.

Za zmínku stojí i mládež Hattricku. Junioři doma přivítá v sobotu 10. září Zlín Lions, dorostenci pak ve stejný den půjde na Písek a BUTCHIS. Podrobnosti k elitním družstvům FBŠ budeme postupně představovat v letním období. Kompletní rozpis sezóny najdete ZDE.

Zpět na úvod