Bulletin k utkání #16
11. kolo: Tatran Střešovice
První výhra v sezóně! Hattrick si vyšlápl na Vinohrady

První výhra v sezóně! Hattrick si vyšlápl na Vinohrady

Premiérové vítězství ročníku míří na konto Hattricku! Na hřišti Královských Vinohrad to bylo drama do posledních sekund, svěřenci Jana Niznera však zvládli desáté kolo Livesport Superligy výsledkem 6:5. Zlomili tak sérii porážek a uspěli poprvé pod novým trenérem.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hummel Hattrick Brno 5:6 (3:4, 1:0, 1:2)

První lajna Hattricku naskočila do utkání s jedinou změnou, a to s navrátilcem Jiřím Juhaňákem v obraně. Nejen on podal špičkový výkon, díky kterému Brňané udolali SKV nejtěsnějším možným rozdílem. I nadále jim sice náleží poslední příčka tabulky, stáhli ale ztrátu na nejbližšího soupeře a zlepšili výchozí pozici.

Důležitým faktorem úspěchu byl vstup do třetí třetiny, kdy poslal Hattrick do vedení kapitán Marek Fuchs. Na něj sice ještě zareagovaly Vinohrady zásluhou Ivana Perglera, nicméně na svůj hvězdný moment si počkal Matěj Kostka. Hostující střelec vyslal skvělou ránu z otočky a dvanáct minut před koncem zaznamenal rozhodující gól. Brno navíc výborně ubránilo hru v šesti, s níž SKV vyrukovalo v závěru zápasu.

Na úspěch by ovšem Hattrick určitě nedosáhl, kdyby nehrál aktivně. Právě vstup do duelu měli hosté vynikající a po devíti minutách vedli už 3:0. Jednu z branek navíc vstřelili při přesilovce. Vinohrady se potom ještě vrátily do hry po brněnských nepřesnostech a v prostřední části srovnaly, jenže ani to nestačilo. Tým kouče Jana Niznera urval výsledek na svoji stranu a ustál drama.

Vinohradům uškodil i incident zkraje třetího dějství po současném vyloučení Ondřeje Stuchlíka s Matějem Hronkem. Domácí hráč rozporoval rozhodnutí sudích, za což dostal osobní trest na 2 + 10 minut. Pražané tak přišli o důležitou osobnost svojí sestavy.

Pro Hattrick jde o první vítězství aktuálního ročníku. Na superligovou výhru čekali Brňané předlouhých devět měsíců, když naposledy naplno bodovali v lednu proti Liberci. Včetně prohry po prodloužení s Českou Lípou mají Jihomoravané čtyři body, přičemž jejich nejbližším soupeřem je zrovna třináctá Česká Lípa. Severočeši drží pouze jednobodový náskok.

Ve svém druhém utkání v roli hlavního trenéra si připisuje první vítězství Jan Nizner. Mužstva se ujal na začátku týdne a po pár dnech okusil pocit premiérového úspěchu v nové pozici. Nejlepším možným způsobem se tak dalo zapomenout na sobotní výsledek, kdy Hattrick doma podlehl favorizované Spartě.

Zápas se střelecky vydařil kapitánu Fuchsovi, jenž hned dvakrát mířil přesně za záda gólmana Karla Šantory. Kromě něj byl u dvou branek také Lukáš Jalový s bilancí 1+1 a dvě asistence vyprodukoval Juhaňák. Zapomenout se nesmí ani na Zdeňka Rašku, který opět podržel Hattrick parádními zákroky a vychytal svoji první superligovou výhru.

Brno ale nesmí usnout na vavřínech, protože brzy narazí na další těžkou překážku. Ve čtvrtek 28. října přijede do Maloměřic Tatran Střešovice, dosavadní lídr soutěže s mnoha silnými individualitami. Duel bude živě přenášet Česká televize pomocí služby HbbTV, začínat se bude ve 14 hodin. Vstupenky na souboj s tradičním klubem seženete ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Kopecký (Pergler), 13. Máca (Stuchlík O.), 19. Fiala (Hartman), 38. Klápa (Fiala), 47. Pergler (Kopecký) – 3. Brom (Juhaňák), 6. Jalový (Hronek Š.), 9. Fuchs (Jalový), 13. Slezák (Kůra J.), 41. Fuchs (Juhaňák), 49. Kostka. Střely: 21–15. Vyloučení: 2 + Stuchlík OS – 3. Využití: 2–1. Diváků: 42. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora.

Sestavy

Královské VinohradyHattrick
Šantora (Musil) – Ježek, Gold, Hartman, Čuda, Stuchlík O. – Kopecký, Šolaja, Pinkas, Fiala, Švejda, Stuchlík Z., Máca, Paštika, Pergler, Klápa, ProcházkaRaška (Kolajta) – Jalový, Juhaňák, Kostka, Lhota, Suk, Sládeček, Musil – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Slezák, Hronek M., Kůra J. – Dvořák, Procházka, Vlach

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod