Bulletin k utkání #11
1. kolo: BLACK ANGELS
Na úvod s Black Angels? Budeme nahecovaní, burcuje Fiala

Na úvod s Black Angels? Budeme nahecovaní, burcuje Fiala

Příprava je minulostí, teď se rozehrají klíčové zápasy. Florbalisté Hattricku začínají svojí třetí sezónu v Livesport Superlize, a to hned proti velkému rivalovi. Co řekl před startem ročníku s Black Angels trenér Marek Fiala?

Brňané otevřou základní části v sobotu 11. září od 17 hodin doma v SH Maloměřice. Nepromeškejte možnost být u toho a zajistěte si vstupenky už teď ZDE. Přijdete se také na oficiální facebookovou událost ZDE.

Hattrick vstupuje do Livesport Superligy po třech utkáních v poháru. Z nich odchází s bilancí jedné výhry a dvou porážek. „První kolo se Startem bylo proti týmu, který dlouho nehrál a my jsme měli po soustředění. Utkání jsme zvládli poměrně slušně, byli jsme aktivní a s přehledem kontrolovali hru,“ ocenil trenér Marek Fiala. Celkově dali Brňané deset gólů a hodně příležitostí ještě spálili. Jinak tomu ale bylo při druhém souboji v Jaroměři.

„Trochu jsme zamíchali sestavou a dali prostor jiným hráčům, jednu z hlavních lajn jsme nechali doma. Bylo znát, že nás dostihla náročnost programu, kdy kluci už celkem tahali nohy,“ vysvětloval Fiala. Brňanům chyběla v nahuštěném rozpisu kvalitnější regenerace. „Na hřišti nám scházel lepší pohyb a řešení finálních situací. Jaroměř dobře bránila a chodila do nebezpečných brejků. Pomalu z každé situace dala gól,“ přiblížil kouč Hattricku.

VSTUPENKY NA SUPERLIGOVOU PREMIÉRU 2021/22

První ostrý test se superligovým rivalem potom přišel v Pardubicích. „Byl to duel na konci nejtěžšího období, kdy jsme sehráli během šesti dnů čtyři zápasy. Znovu se tak podepsalo, že byl soupeř fyzicky silnější a lépe zvládal osobní souboje,“ shrnul Fiala. Utkání bylo hodně běhavé, jelikož se Sokoli snažili o rychlé zakládání útoků.

„V poháru něco vyšlo více, něco méně. Projevil se náš nabitý program, kdy jsme odehráli za celé období hodně střetnutí,“ usuzoval brněnský kouč. Podle něj se ukázalo, že věci, na nichž mužstvo pracuje, fungovaly v posledních zápasech dobře. „Proto věřím, že máme solidní základ,“ vystihl Fiala dojmy z přípravy.

Výborné posily do týmu

Skvěle se předvedly také nové příchody do A-týmu. „Určitě jde o posily v pravém slova smyslu. Lukáš Lhota jako mladý kluk, velice šikovný bek s přehledem ve hře. Nechybí mu klid a je fantastickým střelcem ze střední i větší vzdálenosti,“ poznamenal lodivod Brna. Navíc těží z efektivity v přesilovkách. „Podle mého bude v sezóně patřit k tomu nejlepšímu, co budeme mít. Velmi mile překvapili také mladí z juniorky, kteří se celkem rychle aklimatizovali,“ vyzdvihl Fiala.

Uznání si zaslouží i Lukáš Kučera, jenž se připojil k Hattricku z Blanska. „Velice zajímavý hráč, hodně silný a odvážný. Prezentuje se velmi dobrým zakončením,“ vyjmenoval trenér silné stránky svého svěřence. Bude však záležet, jak rychle Kučera navykne na úroveň superligy. „Přece jen z Blanska to je trochu jiný přechod než pro kluky od nás, kteří už v juniorech trochu přičuchli k dospělému A-týmu. Pro něj to byla víceméně nová situace,“ popsal. Do budoucna ale Kučerovi věří, že dokáže střílet pravidelně góly.

Jak Hattrick obstojí v novém ročníku Livesport Superligy? Napoví už první kolo proti dlouholetému rivalovi Black Angels, které se koná v sobotu od 17 hodin v Maloměřicích. „Máme s nimi dlouhou historii za posledních čtyři pět let, kdy jsme s nimi odehráli asi nejvíce utkání,“ upozornil Fiala. Očekává tak, že hra soupeře bude podobná jako při uplynulých setkáních.

„Mají velmi jednoduchou rozehrávku a velký tlak do branky. Umí efektivně a nadstandardně řešit přechodové situace i přečíslení, to bych zmínil jako jejich největší sílu,“ uvažoval Fiala, který však věří domácímu prostředí. „Musíme se s tím poprat a věřím, že nás doma poženou při soutěžní premiéře diváci. Budeme nahecovaní a můžeme to zvládnout, když k duelu přístoupíme správně a splníme si všechny naše úkoly,“ dodal na závěr.

VSTUPENKY NA SUPERLIGOVOU PREMIÉRU 2021/22

Zpět na úvod