Bulletin k utkání #11
1. kolo: BLACK ANGELS
Konec legendy. S florbalem se loučí Luděk Ondráček

Konec legendy. S florbalem se loučí Luděk Ondráček

Hráč, který bude znatelně chybět. V aktivní kariéře se rozhodl nepokračovat Luděk Ondráček, jenž byl u historického postupu Hattricku do Livesport Superligy. Zároveň odehrál i další dvě sezóny mezi elitou, kde patřil k útočným hvězdám mužstva.

Rozhodnutí ohledně konce kariéry řešil Ondráček již delší dobu. Rozhodujícími důvody se nakonec staly rodina a pracovní vytížení. „Deset let pracuji v energetické společnosti, kde jsem i částečně spolumajitelem. Rozjíždíme paralelně dva projekty, jež zaberou strašně moc času,“ vysvětluje florbalový matador. Ještě důležitější pro něj však je čas strávený s rodinou.

„Už jsem nechtěl, aby rodina byla bita na tom, že trávím dost času v práci a potom chodím na tréninky. Potažmo na zápasy, což zabere celý jeden den o víkendu,“ zmiňuje Ondráček. Proto si myslí, že nastala vhodná doba se s aktivním hraním definitivně rozloučit.

Ondráček působil v Hattricku od roku 2018, kdy přestoupil z týmu městského rivala Bulldogs Brno. Kromě něj přišly i další opory a společně vybojovali pro klub historický postup do nejvyšší soutěže. „Jsem vděčný Hattricku, že jsme se mohli podílet na jeho vzestupu do elitních pater českého florbalu. Velký dík trenérovi Marku Fialovi a samozřejmě Danu Koubkovi. Domluva s nimi je a vždy byla vynikající. Lidé kolem klubu i jejich přístup je naprosto super,“ těší Ondráčka.

Nejen díky výkonům Ondráčka a celého týmu se Hattrick za poslední roky výrazně posunul. „Hodně se o tom mluví, že jako klub je Hattrick ve velkém progresu. Udělalo se strašně moc práce a potenciál tady je. Když se postoupilo a dařilo sportovně, posílilo to klub i na dalších frontách, což je dobře. Jsem rád, že jsem tomu mohl být nějakým způsobem nápomocen,“ míní dlouholetý tahoun mužstva.

Kariéru ukončuje Ondráček se superligovou bilancí 348 zápasů, 282 gólů a 141 asistencí. Poprvé naskočil do nejvyšší soutěže již před patnácti lety, kdy debutoval v dresu Chodova. Mezi lety 2008–2018 působil v brněnských Bulldogs a kariéru uzavřel třemi ročníky v Hattricku. Tam patřil mezi hlavní ofenzivní tahouny, dával důležité góly a patřil k nejobávanějším hráčům sestavy.

„Když se postoupilo a dařilo sportovně, posílilo to klub i na dalších
frontách. Jsem rád, že jsem tomu mohl být nápomocen.“

Luděk Ondráček, legenda Hattricku Brno

Konec kariéry florbalisty ovšem neznamená, že spojení Ondráček–Hattrick přestává existovat. „Klub budu nadále sledovat. Už v sezóně, když jsem nebyl na některých utkáních, jsem sledoval online přenosy. V momentě, kdy budu mít čas, určitě chci chodit na zápasy přímo do haly,“ vyzdvihuje. Vše se ale bude odvíjet od dalších rodinných událostí. „Za měsíc čekáme druhého potomka, holčičku. Uvidíme tedy, jak to bude s časem,“ uvědomuje si Ondráček.

„Když se nebudu moct fyzicky účastnit, rád budu sledovat zápasy přes internet. S Markem Fialou jsme se navíc domluvili, že můžeme komunikovat v rámci nějakého mého pohledu na hru. Případně mohu dávat zpětnou vazbu. Rozhodně budu stále rád Hattrick navštěvovat,“ uzavírá klubová legenda.

Už v neděli 5. září se můžete těšit na speciální vydání klubové talkshow Hattrick Talk. V rámci ní Luděk Ondráček dopodrobna probere rozhodnutí o konci kariéry a zhodnotí celou svoji florbalovou éru. Sledovat budete moct na našem YouTube kanálu, Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts.

Zpět na úvod