Bulletin k utkání #9
25. kolo: FbŠ Bohemians
Naposledy doma, do Maloměřic přijedou Bohemians

Naposledy doma, do Maloměřic přijedou Bohemians

Poslední zápas základní části, který se bude konat na hřišti Hattricku. Přesně to přinese nedělní program Livesport Superligy, v rámci něhož Brňané narazí na FbŠ Bohemians. Jak dopadne utkání s ambiciózním týmem, který koučuje známý bouřlivák Michal Jedlička?

Když naposledy přijela do Brna Bohemka, byla to naprostá senzace. Pražané začali o něco lépe, vypracovali si nadějný náskok a zdálo se, že utkání dovedou k vítězství. Jenže ve chvíli, kdy zbývalo asi deset minut do konce třetí třetiny, Hattrick neskutečně ožil. Během několika minut srovnal z 1:4 na 4:4 a v prodloužení završil obrat Martin Nagy. Parádní příběh a navíc historicky první výhra klubu v Livesport Superlize.

Pokud však svěřenci Marka Fialy chtějí něco podobného zopakovat, budou muset zabrat. Aspoň o tom vypovídá bilance, kterou zaznamenali v uplynulých týdnech. Brňané čekají na úspěch od poloviny ledna, kdy také ukázali skvělou otočku – tentokrát na půdě Liberce. Od té doby ale získali jen tři body, vždy za porážku po prodloužení či nájezdech. I to je důvod, proč Hattrick spadl na dvanáctou pozici superligy, zatímco ho předhonily Pardubice.

Bohemians řeší na rozdíl od Brna úplně jiné starosti. Aktuálně bojují o to, aby se procpali do elitní trojky soutěže, což by jim dalo výhodu vybrat si soupeře do play-off. Teď jsou Pražané čtvrtí, přičemž jenom o bod před nimi figurují městští rivalové z Tatranu Střešovice. Jestli chtějí svěřenci kouče Michala Jedličky udržet naději na třetí místo, neměli by v Brně zaváhat. Nicméně zdejší prostředí potrápilo v sezóně už nejednoho favorita, ať už šlo o Chodov, právě Tatran nebo Spartu.

Před koncem základní části se zatím jeví, že na Hattrick čeká play-down. Stále ovšem existuje i ryze teoretická varianta, že se Jihomoravané bojům o záchranu úplně vyhnou. Jestliže by desátá Česká Lípa nezískala ze zbývajících duelů ani bod, Pardubice by jich urvalo maximálně pět (a Hattrick by porazil Bohemians i zmiňovanou Českou Lípu), dostanou se na potřebnou příčku. Brno ale nemá situaci už ve svých rukou.

Aby Hattrick udržel aspoň minimální naději a nasbíral co nejvíce bodů, musí Bohemians zdolat. V předchozím vzájemném zápase, jenž se konal na začátku prosince, to však nevyšlo. Tehdy pražské mužstvo doma uspělo 9:5. Právě epický obrat z 1:4 na 5:4 je dosud jediným bodovým ziskem Hattricku proti tomuto rivalovi v superligových statistikách.

Těžkou práci očekává obránce Lukáš Jalový. Brněnský bek vyzdvihuje hlavně kvalitní útok klokanů. „Musíme se odrazit od pevné obrany a proměnit brejky, které nám soupeř určitě nabídne. Mají také velmi dobrou přesilovku, takže musíme být disciplinovaní a nedat jim takovou příležitost,“ zmiňuje klíčové kroky k úspěchu.

Pro Hattrick půjde o závěrečné střetnutí v SH Maloměřice, co se týče základní části 2020/21. Případné další utkání by následovala až v nadstavbové části. V celkovém součtu však byli brněnští florbalisté zatím bodově silnější na venkovních hřištích, kde zvítězili hned dvakrát. Naopak z domácího prostředí mohou započítat pouze prosincové body proti Pardubicím, když hráli před televizními kamerami v hale Vodova.

Na stovkové milníky v Livesport Superlize mohou dosáhnout během duelu David Sládeček s Martinem Nagyem. Oběma hráčům chybí jeden bodík, aby završili bilanci sto kariérních bodů v nejvyšší soutěži. Minule dával Nagy proti Bohemians dvě trefy a vyhlásili ho florbalistou zápasu, Sládeček zase je bývalým členem klokanů.

Měření sil startuje v neděli 28. února od 17 hodin. Utkání budeme vysílat živě pomocí videoplatformy Českého florbalu, přičemž vás neochudíme ani o komentátora! Zároveň jsme připravili přestávkový program, kde uvidíte naše mladé naděje nebo si budete moct vyzkoušet tipovačku. Bude nachystán i digitální bulletin s řadou článků, tabulek, statistik a dalších užitečných odkazů. Přidejte se na naši online facebookovou událost k zápasu a ukažte, že #SpoluJsmeHattrick!

Livesport Superliga25. kolo

Hattrick–Bohemians28. února | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE

DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod