Bulletin k utkání #9
25. kolo: FbŠ Bohemians
To jsou oni: představujeme trenéry ženské složky!

To jsou oni: představujeme trenéry ženské složky!

Dívčí týmy Hattricku už jedou naplno a poctivě se připravují. Jak vypadá současný trenérský tým, který složila šéftrenérka žen Petra Prouzová a ještě ho bude postupně doplňovat? Toto je úvodní osmička v historii dívčích kategorií klubu!

Ženská složka Hattricku se začala tvořit už na podzim kolem Petry Prouzové. Velká posila klubu plní roli šéftrenérky a rozjíždí fungování všech dívčích týmů. „Co se týče sportovní oblasti a koncepce, poměrně dost spolu komunikujeme. Chceme nastavit úplně stejně kvalitní podmínky, které teď mají kluci, i pro holky,“ říká v posledním díle podcastu Hattrick Talk šéftrenér mužské sekce Marek Fiala. Prouzová má za sebou řadu let v Extralize žen, a to z pozice hráčky i trenérky.

Koho si Prouzová konkrétně vybrala do trenérského štábu? Jednou z hlavních osobností je Martina Bolfová, jež rozšiřuje spolupráci s Hattrickem právě i na dívčí kategorie. Specializuje se především na fyzioterapii. „Marťa je náš člověk zodpovědný za prevenci před jednostrannou zátěží. Pomůže nám ‚srovnat děti do latě‘, co se týče pohybu a zvládání vlastního těla,“ podotýká Prouzová. Vhodnějšího člověka, který děti naučí základy kompenzace a správného osvojení pohybu, si klub na tuto pozici ani nemohl přát.

Dlouholetou trenérkou Hattricku je Sabina Grycová, jež se věnuje těm nejmenším dětem. Ty bude mít na starosti i v rámci ženské části. „Skvělá hráčka s úžasným přístupem a dokonalým citem pro hru, ztělesnění klidu. Několikrát ode mě dostala nabídku na spolupráci, ale vytrvale mi dávala košem. Když tak nešla hora k Mohamedovi, musel Mohamed k hoře,“ směje se šéftrenérka. Navíc vyzdvihuje pedagogické vzdělání Grycové.

Zkušenosti z extraligového florbalu přináší Monika Chromá. Talentovaná mladá trenérka, která postoupila až do finále soutěže Díky, trenére a usiluje v ní o celkové prvenství. „Monča získávala první zkušenosti v Židenicích, kde postupně vedla kategorie od nejmenších dětí až po starší žákyně,“ přibližuje Prouzová. Od počátku měla její práce značný přesah, takže se rychle dostavily i výsledky. „Vytvořila kolem sebe semknutou skupinu hráček i trenérů. Příkladná byla i její spolupráce s rodiči, což je další z aspektů, který v Hattricku nehodláme opomíjet,“ oceňuje.

Dalším do party se stává bývalý házenkář Petr Raida, jenž se dostal k florbalu díky své dceři. „Ta stráží tři tyčky, logicky se tak nejvíce věnoval gólmankám. Vedle florbalové náplně dbá na kondiční složku a snaží se zajišťovat i veškerý servis kolem týmu,“ popisuje Prouzová. Dohromady s Monikou Chromou tvoří sehrané trenérské duo. Proto si šéftrenérka velice váží, že se přidal do řad Hattricku Brno.

Ještě před příchodem Prouzové působila v klubu Tereza Šotkovská. U ženské složky se bude věnovat nejmladším kategoriím. „Z Terky přímo čiší pohoda a pozitivní energie. Přesně tak jsem ji poznala, když jsme se před nějakými pěti šesti lety poprvé potkaly,“ představuje Prouzová. Také Šotkovská těží z pedagogického vzdělání, což u dětí není od věci. „Když vidím její entuziasmus, nemám obavy o její další růst. Těším se na vzájemnou spolupráci,“ hlásí Prouzová.

Nově do klubu přichází Aneta Chramostová, která získávala první zkušenosti s trénováním v Plzni. A protože ji studium přivedlo do Brna, ráda by na trenérské začátky navázala v Hattricku. „Od úvodního setkání dává najevo, že nechce přešlapovat na místě. Je ochotná přiložit ruku k dílu, ale pracovat i sama na sobě,“ těší Prouzovou. Právě to jsou vlastnosti a přístup, jaký by trenéři měli hráčkám ukazovat.

Hattrick ve svých řadách vítá i Pavlu Flodrovou. Bývalá juniorská reprezentantka, která sbírala také starty za národní tým žen. „Jako hráčka to, podobně jako Saba, dotáhla až na vrchol a hájila české barvy na mezinárodní scéně. Klid, úsměv a trpělivost, jež k ní nerozlučně patří, považuji za výborné předpoklady, aby se stala pevným článkem našeho trenérského kolektivu,“ doplňuje Prouzová.

Chcete se o jednotlivých členech trenérského štábu dozvědět více? Už brzy vám je podrobně představíme ve speciálních videích a článcích. Sledujte web i sociální sítě Hattricku, aby vám nic neuteklo! Nezapomeňte odebírat náš oficiální Facebook, Instagram i YouTube.

Zpět na úvod