Bulletin k utkání #8
22. kolo: TJ Sokol Královské Vinohrady
Cesta k přímé záchraně? Hattrick hostí předposlední Vinohrady

Cesta k přímé záchraně? Hattrick hostí předposlední Vinohrady

Toto bude zápas, ze kterého Hattrick nutně potřebuje body. Do Maloměřic přijedou v rámci 22. kola Livesport Superligy florbalisté Královských Vinohrad, kteří jsou třináctí v tabulce. Jestli chtějí Brňané pomýšlet na přímou záchranu, není jiná cesta než vítězství.

Předchozí víkend byl pro Hattrick hodně náročný. Brňané jeli do Mladé Boleslavi, kde narazili na jednoho z hlavních favoritů soutěže. Se silným soupeřem ale drželi krok do posledních minut a dobře se naladili k nedělní bitvě doma se Spartou. Nad Pražany potom Hattrick dlouho vedl, jenže nakonec bral bod. V aktuální tabulce superligy to znamená jedenácté místo.

Královské Vinohrady bojují o co nejlepší pozici do play-down. V minulém dvojkole ovšem vysoko podlehly Bohemians i Black Angels, když dohromady inkasovaly 27 gólů. Za současné situace se tak Sokol nachází na třinácté pozici, přičemž od posledních Otrokovic je dělí pět bodů. Svěřenci Michala Kotlase s Davidem Boušou zároveň mají stejný počet bodů jako dvanácté Pardubice, jež však odehrály o sedm duelů méně.

Hattrick má na kontě už 21 utkání, což je společně s Bohemians nejvíc v celé superlize. Jelikož ale Brno neuhrálo některé klíčové výsledky, musí se spokojit s bojem o devátou či desátou pozici. Díky tomuto umístění by si automaticky zajistili účast v nejvyšší soutěži i pro následující ročník. Zápas s Vinohrady proto bude ve finálním součtu velice důležitý.

„SKV je soupeř, který má ve svém kádru zajímavé individuality. Rozhodující bude, abychom vycházeli z poctivé a zodpovědné obrany,“ podotkl útočník Martin Nagy. Mužstvo cítí sílu po slibném utkání se Spartou a je přesvědčeno, že tentokrát boduje naplno. „Celý týden cítím z týmu velmi pozitivní energii a pohodu. Věřím, že právě toto si přeneseme na hřiště a urveme tři veledůležité body,“ doplnil Nagy.

Podzimní vzájemný zápas dopadl úspěšně pro Hattrick. Klíčové body vystřelil na sokolské palubovce kapitán Marek Fuchs, když mu míček krásně připravil David Sládeček. V tu chvíli šli Brňané do náskoku 6:5, jež ještě posílili na konečných 7:5. Pro Hattrick šlo o první výhru nového ročníku a doteď to je nejgólovější výkon Jihomoravanů v sezóně.

Brněnské statistiky teď vedou Tomáš Brom (12+8) s Jiřím Juhaňákem (5+15), kteří mají shodně 20 bodů. Klubové tabulce střelců zatím kraluje Luděk Ondráček se třinácti trefami. Mezi brankáři potom vyčnívá Filip Kuhn, jehož úspěšnost zákroků 82,02 % je jedna z nejlepších v soutěži.

Za Vinohrady často boduje Michal Strachota (16+10). Zkušený florbalista navíc ukázal v uplynulých kolech několik pěkných parádiček, na něž si určitě bude muset dát pozor i Hattrick. Králem kanonýrů SKV průběžně je sedmnáctigólový Lukáš Gregor. Všechna tři dosavadní vítězství SKV vychytal Karel Šantora. Na straně SKV nastoupí i Oliver Gold, který ještě loni hrál za Hattrick.

Utkání Hattrick–Vinohrady se uskuteční v sobotu 30. ledna. Úvodní buly je naplánováno ve sportovní hale Maloměřice na 17.00. Nezapomeňte sledovat živý videopřenos, kde je připravený přestávkový program o našem Hattrick Talku a partnerovi Mráz léčí. Zápas komentuje Martin Chroust. Nachystaný bude i digitální bulletin s dalšími zajímavostmi kolem klubu a Livesport Superligy.

Livesport Superliga22. kolo

Hattrick – Královské Vinohrady30. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE

DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod