Bulletin k utkání #60
1. liga žen: vs. Kutná Hora a Světlá n/S
Jede se do Znojma! Hattrick může napravit výsledek school matche

Jede se do Znojma! Hattrick může napravit výsledek school matche

Základní část první ligy se již přehoupla do druhé poloviny, a tak přichází na řadu odvety. Florbalisté Hattricku v sobotu nastoupí proti Znojmu, na které v domácí bitvě zkraje sezóny nestačili. Napraví dojem nyní na půdě jihomoravského rivala?

V tabulce je to zatím ve všech částech tabulky pořádná řežba. Rozdíly nejsou nijak významné a stále se dá vyšplhat na zajímavé příčky. To může být pozitivní motivací i pro Brňany, kteří jsou sice devátí, nicméně na elitní šestici jim teď schází pouhé čtyři body. Boj o play-off i přímý postup do čtvrtfinále proto je naprosto otevřený.

Těsné rozestupy mezi jednotlivými pozicemi určitě vnímá i Znojmo. Mužstvo, jež právě v tuto chvíli figuruje na šestém místě a udělá vše pro to, aby získalo do dalších kol jistější postavení. Z uplynulých pěti zápasů ovšem utrpěli Znojemští hned čtyři prohry, což z jejich pohledu neznamená úplně příznivou konstelaci.

Naopak Hattrick se zvedá. V poslední době porazil Start98, Chomutov či Plzeň a vypadá to, že se dostal z nejhorší výsledkové krize. Nesmí ale polevovat, aby situaci udržel a naplno ji využil. Stále totiž má za zády jedenáctý Hradec Králové s dvoubodovým odstupem či desátou Letku, jež je na stejném bodovém zisku jako FBŠ.

Vzájemné zápasy dlouhodobě vychází spíše Znojmu. Naposledy Hattrick tohoto soupeře v lize porazil před více než sedmi lety. Od té doby následovaly čtyři porážky, mezi něž se počítá i gólově nezdařilý domácí school match z letošního září (3:6).

Po předešlém kole se do čela klubových statistik 2023/24 vyhoupl Michal Malec, který dal již deset tref a připsal si devět asistencí. Za ním se srovnali na čtrnácti bodech Lukáš Vlach (10+4) a Matěj Hronek (9+5). Znojmo v individuálních číslech táhne především Petr Mašek (18+3), jehož stíhají Tomáš Kucharič (11+7) nebo Martin Vavřina (7+10).

Nadcházející souboj hostí Znojmo v sobotu 25. listopadu. Hrát se bude od 16.00 ve sportovní hale TJ Znojmo. Jestliže nebudete přímo na místě, můžete sledovat buď živý přenos na videoplatformě Českého florbalu, nebo textový online.

1. liga mužů – 15. kolo

Sobota 25. listopadu | 16.00 | TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBŠ Hummel Hattrick Brno
VIDEOPŘENOS | ZÁPASOVÉ CENTRUM

Zpět na úvod