Bulletin k utkání #45
Play-off: Junioři vs. Chomutov
Základní část skončila. Co to znamená pro muže, ženy i juniory?

Základní část skončila. Co to znamená pro muže, ženy i juniory?

Dlouhodobá fáze sezóny je minulostí a začíná ta pravá řežba! A-týmy mužů, žen a juniorů Hattricku se připravují na play-off, kde se zapojí do bojů o titul ve svých soutěžích. Kdy a kde budou jednotlivá družstva hrát a co je čeká?

U mužů Hattricku je situace aktuálně poklidná. Svěřenci trenéra Simona Šišky už před posledním kolem věděli, že za všech okolností obsadí čtvrtou příčku a budou začínat čtvrtfinále play-off doma. Na to, kdo však proti nim v této fázi naskočí, si musí ještě počkat. O tomto víkendu startuje prvoligové předkolo, kde se uskuteční série Gullivers–Znojmo a Plzeň–Kladno na dva vítězné zápasy.

O složení čtvrtfinálové osmičky bude jasno nejpozději ve středu 1. března, kdy se navečer plánuje i výběr soupeřů. V něm budou postupně vybírat z mužstev na pátém místě a níže Butchis, Ústí a Bulldogs. Na Hattrick tak zůstane protivník, jehož si nikdo z jmenované trojice nezvolí. Pokud by všechny top tři týmy respektovaly umístění po základní části, mohl by Hattrick narazit na pátou Letku.

Zato ženy Hattricku se oproti mužům objevily v tabulce druhé nejvyšší soutěže o poznání níže. Konkrétně byly až desáté, když je v závěrečném kole přeskočily Dačice v přímé bitvě o devátou pozici. Holky to ovšem nemusí směrem k dalšímu průběhu ročníku mrzet, neboť boje v play-off je neminou. Právě v úvodním kole vyřazovací fáze první ligy žen na sebe narazí celky východní skupiny od páté do dvanácté příčky. Hattrick tak v rozlosování dostane sedmé EAV SK Jihlava.

Ze vzájemných soubojů vychází o něco lépe florbalistky z Vysočiny, ale ne nijak výrazně. První společný duel rozhodla Jihlava až po velkém dramatu v nájezdech, zatímco na domácí půdě Hattricku padly Brňanky 1:3. Do osmifinálového kola postoupí ten, kdo urve v sérii dvě vítězství. Doma začne Jihlava v sobotu 4. března, o den později se pak stěhuje play-off do Brna. Potenciální třetí souboj bude hostit EAV ve středu 8. března.

Na juniory čeká výprava na sever Čech

Junioři potom, co skončili třetí v kvalifikaci o CE ligu, absolvovali základní část ve skupině B první ligy. A nutno dodat, že se v ní rozhodně neztratili a odehráli spoustu tvrdých bitev. Nakonec z toho bylo druhé místo, což nakonec Brnu přisoudilo za soupeře Chomutov. Tedy třetí družstvo z paralelně hrané skupiny A.

Cesta o postup začne juniorům v sobotu 25. února, a to od 20.00 ve sportovní hale SportPoint. Den poté hostí druhé střetnutí Chomutov, a pokud bude potřeba, ultimátní třetí zápas by se konal ve středu 1. března. Vývoj všech sérií play-off budeme sledovat nejen na webových stránkách, ale i sociálních sítích klubu.

Zpět na úvod