Bulletin k utkání #45
Play-off: Junioři vs. Chomutov
Derby o Brno urvali Bulldogs, rozhodovalo prodloužení

Derby o Brno urvali Bulldogs, rozhodovalo prodloužení

Velkolepý konec základní části urvali Bulldogs. V posledním duelu před začátkem play-off jim Hattrick podlehl 4:5 po prodloužení, když se mu několikrát podařilo dotáhnout manko a udělat ze zápasu obrovské drama.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Bulldogs Brno 4:5p (1:2, 2:1, 1:1 – 0:1)

Zahajovací formace Hattricku doznala o minulého utkání na Startu98 jedinou změnu. Tou bylo nasazení Lukáše Vlacha místo Jakuba Procházky. Jako brankář potom opět naskočil Filip Létal, který byl mimo jiné u předchozího vítězství nad Bulldogs 5:4 zkraje sezóny. Tentokrát se však úspěch nezopakoval a Brňané padli v extrémně vyrovnané bitvě stejným výsledkem po prodloužení.

Už před zápasem bylo jasné, že oba mančafty už zůstanou na svých příčkách – to znamená Bulldogs třetí, Hattrick čtvrtý. Psí smečka tak pouze potvrdila své umístění nad svěřenci trenéra Simona Šišky a bude mít právo výběru soupeře pro čtvrtfinále play-off. Ten se uskuteční 1. března potom, co proběhnou série předkola. Na Hattrick pak zbude tým, který si nikdo nevybere.

Co může FBŠ z posledního derby základní části mrzet, jsou nevyužité šance z prvních minut utkání. Za buldočím brankářem Jakubem Haltmarem dvakrát cinkala tyčka, musel zasahovat i helmou a likvidovat nadějný postup Lukáše Vlacha ze strany. Potom ovšem následoval rychlý brejk a hosté otevřeli skóre. Hattrick se sice následně dotáhl, jenže soupeři okamžitě znovu odskočili.

Zato vstup do druhé části už měl Hattrick zmáknutý líp. V přesilovce si udělal prostor ke střele Tomáš Brom a svým patnáctým gólem v ročníku smazal těsný rozdíl. Nakonec se ale události sešly podobně jako v otevíracím dějství a Bulldog opět bleskově vedli, když proměnili početní převahu pěti florbalistů proti třem.

Hattricku se tak pozice opakovaně zkomplikovala, nebylo však nutno věšet hlavy. Domácí mužstvo si stále tvořilo šance a ve 35. minutě dával na 3:3 Vít Máček, což slibovalo solidní podívanou do třetí třetiny. Během ní Bulldogs zopakovali úprk do mírného náskoku, zatímco Jaroslav David jim ho sebral vyrovnávací brankou. Šlo se tak do prodloužení, které rozsekl za buldoky Michal Valachovič.

V samém finiši základní části se tak Bulldogs stali jediným týmem, jenž dokázal Hattricku sebrat jakékoliv body z lokálních derby. Pro FBŠ zároveň šlo o první porážku po prodloužení či nájezdech v aktuální sezóně. Naposledy přišel takto napínavý souboj, kde nestačila normální hrací doba, v říjnu proti Aligators (4:3pn).

Zajímavostí je, že doma proti Bulldogs se zapsali do bodové listiny hned čtyři hráči, kteří v ní nechyběli ani při vzájemném duelu na začátku ročníku. Konkrétně šlo o Tomáše Broma, Davida Sládečka a bratrské duo Matyáš Kůra – Jonáš Kůra. Svoji úspěšnost zákroků pak vytáhl přes 85 procent gólman Létal, což se řadí mezi jeho pět nejlepších bilancí z celé základní části.

Teď pro Hattrick přichází chvilka volna, kterou vyplní osmifinálové kolo play-off. V něm se utkají Gullivers se Znojmem a Plzeň s Kladnem. Až budou známi postupující, uskuteční se výběr soupeřů a uvidí se, koho si zvolí mužstva z elitní trojice tabulky. Hattrick si tak bude muset počkat, kdo na něj zbude z potenciálních rivalů od páté příčky níže.

Úvodní zápasy čtvrtfinále odehraje Hattrick doma, konat se budou o víkendu 4. a 5. března.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 19. Kůra M. (Kůra J.), 24. Brom (Slezák), 35. Máček (Hájek), 50. David (Sládeček) – 19. Zukal (Vidaillac), 20. Svatoň (Sedmera), 26. Gregr, 43. Gregr (Sedmera), 64. Valachovič. Trestné minuty: 4:6. Využití: 1:1. Střely: 36:34. Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka. Diváků: 207. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickBulldogs
Létal (Kolajta) – Kůra J., Suk, Sládeček, Gryc, Bednář, Jelínek – Vlach, Kůra M., Slezák – David, Fuchs (C), Brom – Hájek, Máček, Morávek – Grygar, Lacina, ŠollarHaltmar (Faltus) – Mráz, Kvapil, Vítek, Zoubek, Marek, Pešák (C) – Konečný, Kladivo, Němec – Sedmera, Gregr, Svatoň – Valachovič, Zukal, Šubrt – Vidaillac, Chovan

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod