Bulletin k utkání #41
22. kolo: TJ Znojmo LAUFEN CZ
Jde se na jihomoravské derby! Hattrick se chce pomstít Znojmu

Jde se na jihomoravské derby! Hattrick se chce pomstít Znojmu

Předchozí dva zápasy nevyšly, tentokrát však může přijít změna. Do domácího prostředí se vrací florbalisté Hattricku, kteří nastoupí k derby se Znojmem. A v sestavě budou mít i navrátilce Jakuba Procházku, jenž má s působením ve městě blízko rakouských hranic víceleté zkušenosti.

Po Novém roce to zatím neklape úplně podle představ. Mužstvo trenéra Simona Šišky těsně podlehlo v důležitém zápase o druhé místo Ústí, přičemž o týden později bylo manko ještě výraznější. Hattrick totiž nestačil venku na lídra Butchis 2:9 a nevrátil se na příznivější vlnu výsledků. Naopak teď čelí propadu, který může situaci ještě zhoršit.

Hattrick je aktuálně třetí o pouhý jeden bod před městskými rivaly Bulldogs. Druhé Ústí potom hájí pohodlný náskok sedmi bodů pět kol do konce základní části. Ztrátu tedy může FBŠ stále dohnat, potřebuje k tomu však rychle jednat a vyhrávat. Nejbližší příležitost přijde již v neděli doma proti Znojmu, s nímž to ovšem nebude vůbec snadné.

V minulé vzájemné bitvě podlehl Hattrick venku 4:6, což na konci října znamenalo druhou porážku v základní části. Zároveň se tím potvrdila dlouhodobá statistika v první lize, která poukazuje na vynikající bilanci pro Znojmo – ze sedmnácti duelů proti Hattricku jich kádr Laufenu vyhrál hned třináct. Naposledy se tak stalo před více jak šesti lety, že by Brno nad Znojmem triumfovalo.

Různé bilance a čísla tedy nemluví pro Hattrick zrovna lichotivě. Povzbuzením ale může být, že aktuální formu má Znojmo skutečně mizernou a krčí se na předposlední příčce tabulky. V porovnání s tímto jsou na tom Brňané ještě velmi dobře.

Bonusem navíc je, že Hattrick vyrukuje se staronovou posilou ve svých řadách. Na utkání nebude chybět Jakub Procházka, který po minulé sezóně ukončil kariéru. Nicméně teď je zpátky, aby klubu pomohl k co nejlepším výsledkům. „Co mě přimělo k návratu? Bál jsem se, že tato otázka přijde,” směje se Procházka při vysvětlování své stávající situace.

„Po nevydařené minulé sezóně jsem se dostal do stavu lehkého vyhoření. Byl jsem rozhodnutý, že chci jít konečně na několikrát odloženou operaci kolene, a pokud se něco ve mně nezmění, skončím,” přibližuje florbalista mající zkušenosti ze tří superligových ročníků FBŠ. Po prvním týdnu letní přípravy ale měl pořád stejný pocit, proto se rozhodl skončit.

„Půl roku po konci, kdy jsem si už dal koleno do pořádku, mi však parta těch kluků, které jsem potkával čtyřikrát pětkrát týdně, začala chybět. Vlastně i ten sport jako takový,” uznává Procházka. Rozhodl se tak vrátit do kádru a pomoct do klíčových utkání v první lize mužů. „Děkuji klukům a vedení, že mě vzali zpátky. Doufám, že budu moct Hattricku pomoci zpět do superligy,” hlásí.

Svůj úvodní start proti Butchisu ovšem za příliš vydařený nepovažuje. „Nehráli jsme vůbec dobře. Přišlo mi, že Butchis byl ve všech aspektech hry lepší, čemuž odpovídalo i skóre. Co se týče mého výkonu, jsem rád, že se mi podařilo bodovat hned v prvním zápase. Ale ani můj výkon nebyl jeden z těch nejlepších,” podotýká čtyřiadvacetiletý navrátilec do sestavy.

Teď Procházku navíc čeká něco extra. Půjde o měření sil se Znojmem, kde působil právě před odchodem do Hattricku. „Těším se moc, konečně si po mém přestupu ze Znojma zahraji proti jeho týmu. Úplně však nevím, co od něj očekávat – mužstvo se od mého odchodu lehce proměnilo,” zmiňuje. Kromě něj je bývalým členem Znojemských i Dominik Dvořák. Každopádně důležité budou také další faktory.

„Uvidíme, kolik kluků si na zápas stáhne Znojmo z Tatranu. Máme jim co vracet z minulého utkání, takže věřím ve vítězství,” doplňuje Procházka. Možnost zapsat si 199. start v historii Hattricku bude mít Tomáš Brom, který je již v tuto chvíli nejproduktivnějším hráčem éry od roku 2011. Jonáš Kůra potom o víkendu zakulatí svůj součet na 130 utkání za dospělý tým Hattricku.

Na derby se Znojmem jste srdečně zváni přímo do haly! Hraje se v SH Maloměřice v neděli 22. ledna, úvodní buly je na programu od 18.00. Nezapomeňte tak přidat se na oficiální facebookovou událost a podpořit Hattrick v nervydrásajícím finiši směrem do play-off!

Zpět na úvod