Bulletin k utkání #41
22. kolo: TJ Znojmo LAUFEN CZ
Známe historické bodování žen! Kdo je na vrcholu?

Známe historické bodování žen! Kdo je na vrcholu?

Co se často objevuje ve spojitosti s mužským týmem Hattricku, je nyní známo také pro holky. Dali jsme dohromady historickou produktivitu ženského družstva, které v současnosti nastupuje v první lize – skupině východ. A nutno říct, že jim to pálí skutečně exkluzivně.

Ženy Hattricku působí na florbalové scéně od začátku minulé sezóny 2021/2022. Jejich cesta do první ligy tak nejdříve vedla z nižší soutěže v podobě druhé ligy žen, kterou svěřenkyně Petry Prouzové s náskokem vyhrály.

Kromě ligových startů si kádr také vyzkoušel v obou dosavadních letech Pohár Českého florbalu. V něm jihomoravské hráčky vždy postoupily do vyřazovací fáze a okusily atmosféru těžkých zápasů. A kdo tedy v této konkurenci vychází, co se týče bodů a utkání, nejlépe?

Není asi velkým překvapením, že statistikám drtivě vévodí tahounka Linda Hyksová. Někdejší extraligová hráčka a nynější opora Hattricku stihla v ligových soutěžích odehrát 36 duelů, v nichž nastřádala 80 bodů. Když se přičte pohár, dostává se dokonce na 86 bodů (62+24).

S velkým odstupem, ale přece na krásné druhé pozici, figuruje Zuzana Wilczek. Právě ji zbývá jediný zápas, aby pokořila hranici jubilejních padesáti startů v dresu Hattricku. Bodově se potom pohybuje na úrovni 22 gólů a 36 asistencí.

Elitní trojici uzavírá Veronika Praxová, jež společně s pohárovými čísly skórovala sedmnáctkrát a dodala devatenáct gólových přihrávek. Další jména v pořadí pak jsou například Vanda Fidrmucová, Zuzana Štěrbová či Sabina Slováková.

Velmi dobře na tom je v relativní bilanci také Vendula Schindlerová. Posila z ostravského FBC hraje za Hattrick prvním rokem, přičemž už během osmnácti ligových utkání se vyšplhala ke statistice 1,2 bodu na zápas. Na prvoligovém kontě momentálně má součet 8+13.

Podaří se navázat nejen těmto hráčkám na solidní výkony? Přijďte podpořit holky Hattricku i vy, v sobotu 21. ledna (16.00) přijede do Brna Přerov a o den později Aligators Šitbořice (10.00). Zatímco v sobotu se hraje ve sportovní hale Maloměřice, v neděli bude dějištěm CESA VUT.  

Zpět na úvod