Bulletin k utkání #32
Pohár ČF: BLACK ANGELS
Pohárová bitva o osmifinále, Hattrick padl s Black Angels

Pohárová bitva o osmifinále, Hattrick padl s Black Angels

V boji o postup do osmifinále Poháru Českého florbalu hostil Hattrick superligové Black Angels, kteří díky otočce ve třetí části pokračují do další fáze soutěže.

FBŠ Hattrick Brno – BLACK ANGELS 3:6 (2:2, 1:0, 0:4)

Brňané se zúčastnili šestnáctifinále poháru na základě svých výkonů ve vrcholové skupině. A do utkání se rozhodli naskočit s některými změnami v zahajovací lajně, jako bylo kupříkladu nasazení Matěje Bednáře nebo Zdeňka Rašky mezi tyče. Výsledek však hovořil poměrně jasně pro hosty, když uspěli v měření sil 6:3. Vítězstvím si zajistili Black Angels osmifinále poháru, zatímco Hattrick svoji pouť uzavřel.

Zápas ovšem měli domácí rozjetý poměrně zajímavě. V první třetině sice inkasovali úvodní branku, nicméně potom následovalo Bednářovo vyrovnání. I na něj Pražané zdárně odpověděli a vynutili si vedení 2:1, jenže Lukáš Jelínek ještě před koncem dějství znovu vybojoval remízu.

Během druhé části se hrálo velmi vyrovnaně, když kralovaly především obrany. Mnoho střel šlo do poctivých bloků a drama se stupňovalo. Nakonec to tak byl Hattrick, kdo ve 36. minutě díky kapitánovi Marku Fuchsovi urval nejtěsnější náskok a živil slibné šance do závěrečné třetiny.

Třetí dvacetiminutovka ale patřila Black Angels. Hosté poměrně brzy obrátili slepenými trefami Matouše Buriana s Lukášem Sůvou, což byly jedny z rozhodujících momentů. Hattrick si už lepší skóre nevydobyl, zatímco soupeř ještě odskočil na finálních 6:3. Zrovna Burian mířil v utkání přesně hned třikrát, jednou z toho při trestném střílení, a zpečetil vítězství Bleků.

Svěřenci kouče Simona Šišky ani i přes pohárovou porážku nemusí smutnit. Mohou se totiž plně soustředit na první ligu mužů, kde je už brzy čeká nová výzva. V sobotu 15. října jede Brno do Ústí nad Labem, jež patří mezi nejambicióznější mančafty soutěže. A nabitý program bude čekat také ve zbytku měsíce, ať už půjde o Butchis, Znojmo či Chomutov.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 11. Bednář (Kůra J.), 19. Jelínek (Hájek), 36. Fuchs (Kůra M.) – 7. Boček (Sůva), 15. Burian (Čáslava), 43. Burian (Čáslava), 44. Sůva (Bačinský), 47. Svatoš (Ježek), 54. Burian (TS). Trestné minuty: 2:4. Využití: 0:0. Střely: 17:17. Rozhodčí: Tomáš Humeňanský, Michal Minařík. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickBlack Angels
Raška (Létal) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Hájek, Jelínek, Suk, Grygar – Slezák, Bednář, Vlach – Brom, Fuchs (C), Zouhar – Morávek, Lacina, David – MáčekKörber (Procházka) – Hanák, Straka, Koštialik, Svatoš, Novotný, Bauman, Štyler, Kocourek – Sůva, Boček, Hromada (C) – Štourač, Ježek, Bačinský – Čáslava, Burian, Doležal – Hejda

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod