Bulletin k utkání #7
21. kolo: ACEMA Sparta Praha
Velkolepá podívaná pro Spartu, rozhodovaly nájezdy

Velkolepá podívaná pro Spartu, rozhodovaly nájezdy

Strhující utkání odehráli florbalisté Hattricku doma proti Spartě. Ve 21. kole Livesport Superligy došlo až na nájezdy, které si Sparta vynutila dvěma góly v závěru třetí třetiny. Dovednostní disciplínu nakonec urvali na svoji stranu Pražané.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – ACEMA Sparta Praha 3:4pn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Do úvodní formace opět nastoupil brankář Filip Létal, který se stal hrdinou sobotního utkání s Boleslaví. A důvěru se snažil vracet spoustou vynikajících zákroků. Ještě před samotným startem navíc dostal ocenění za 300 bodů v superlize Jiří Juhaňák. Ani po velmi bojovném výkonu však Brňané neslavili výhru, protože je Sparta přetlačila v nájezdech.

Hattrick po další domácí ztrátě zůstal jedenáctý v tabulce. Sparta naopak napravila předchozí zaváhání s FBC Ostrava a drží se na pozicích zaručující play-off. Rozhodující nájezd, jenž přisoudil Pražanům dva body, proměnil Marek Zouzal. Ten přehodil brněnského brankáře nečekaným míčkem pod horní tyčku.

První třetina přitom začala pro Brno celkem úspěšně, neboť skóre otevřel Šimon Hronek. Hosté k tomu promarnili spoustu dobrých šancí a Hattrick se radoval z náskoku také na začátku druhého dějství. Postupně si svěřenci Marka Fialy vypracovali vedení 3:1, jenže ho koncem třetí části ztratili. Sparta se dotáhla góly při power-play v 56. a 59. minutě a zvládla i zbytek utkání.

Hattrick ale nijak nezaostával. Se Spartou držel krok a scházela jen chvilka, aby slavil vítězství. Naděje držel mnoha skvělými zásahy hlavně gólman Létal, který senzačně zastavil mnoho těžkých střel. Dohromady čelil třiceti pokusům hostů plus střelám v nájezdech. K nedělnímu bodu tak přispěl obrovskou měrou a potvrdil, že jeho solidní výkon v Boleslavi nebyl náhoda. K dokonalosti chyběla jen výhra.


Naneštěstí pro domácí tým se v nájezdech netrefil ani jeden z jeho střelců. Postupně neuspěli Filip Horák, Luděk Ondráček ani Lukáš Jalový. Ještě během hry mířil pouze do břevna Martin Nagy, když nevyužil trestné střílení v polovině zápasu. Tyto situace v konečném součtu pomohly Spartě k nejtěsnějšímu úspěchu.

O jak vyrovnaný duel šlo, ukazuje statistika, kolikrát se v aktuálním ročníku superligy jely samostatné nájezdy. Až k nejzazšímu možnému rozuzlení dospělo zatím pět střetnutí, i včetně nedělního souboje Brna s Pražany. Bylo to však poprvé, kdy si bonusový bod z nájezdů připsali hosté.

Premiérový gól v Livesport Superlize zaznamenal Matyáš Kůra. Potom, co přešel půlku hřiště, si zpracoval nahrávku a míček poslal tvrdou střelou do sítě. Parádní situace, kterou sedmnáctiletý talent otevřel svůj brankový účet mezi dospělými. Kůra zároveň proti Spartě asistoval na úvodní trefu Hronka, takže z utkání odešel s dvojnásobným ziskem.

Další víkend bude proti těm dosavadním trochu nezvyklý. Hattrick totiž poprvé od restartu odehraje jenom jeden duel, a to v sobotu 30. ledna doma se Sokolem Královské Vinohrady. Brňané doufají, že se na soupeře z dolní části superligy dobře připraví a urvou veledůležité body. Budou mít co do činění i s Oliverem Goldem, bývalým hráčem Hattricku.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 3. Hronek (Kůra M.), 33. Vlach (Juhaňák), 48. Kůra M. – 27. Pruner (Ujhelyi), 56. Křenek (Beneš D.), 59. Garčar (Křenek), RN Zouzal. Střely: 23–30. Vyloučení: 3–1. Využití: 0–0.

Sestavy

HattrickSparta
Létal (Kuhn) – Jalový, Juhaňák, Kostka, Horák, Dvořák, Kůra M., Fuchs – Brom, Vlach, Sládeček – Procházka, Ondráček, Kůra J. – Nagy, Fuchs, Hronek – Leško, SlezákBeneš M. (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Dolejš, Křenek, Pruner – Kolstrunk, Ujhelyi, Zouzal, Beneš D., Kozák, Pažák, Dibelka, Čermák, Krbec, Hurt

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): „Za celé dvojkolo musím před klukama smeknout, v obou utkáních jsme předvedli velmi solidní výkon. S oběma těžkými soupeři jsme se popasovali velmi dobře. Tentokrát proti Spartě jsme to měli perfektně rozehrané a vedli jsme 3:1. Gólman chytal fantasticky. Možná chybělo někde ještě dát jeden gólík. Vyloučení na konci třetí třetiny trochu pomohla hostům k vyrovnání, ale v prodloužení tři na tři jsme měli dobré situace. Celkově si myslím, že to nebylo vůbec špatné a máme na čem stavět.“

Ondřej Kašpárek (Sparta): „Bylo to velmi náročné utkání, strašně moc jsme se nadřeli na gól. Dvě třetiny jsme hráli s jedinou vstřelenou brankou, s čímž se prostě nedá vyhrávat. Šancí jsme měli poměrně dost, ale neumíme je tak lehce proměňovat. Brno na druhou stranu výborně bránilo, potom je těžké otáčet zápas.“

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod