Bulletin k utkání #7
21. kolo: ACEMA Sparta Praha
Boleslav v problémech! Hattrick byl dlouho na dosah

Boleslav v problémech! Hattrick byl dlouho na dosah

Ještě ve třetí třetině byla šance, že se Hattrick dotáhne. Velký favorit z Mladé Boleslavi neměl vůbec snadnou práci proti Brňanům, kteří v sobotním zápase Livesport Superligy bojovali o body na jeho hřišti. Definitivně rozhodly až góly v závěru.

Předvýběr.CZ Florbal MB – FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:3 (4:1, 0:1, 3:1)

V sestavě přišla změna na postu brankáře. Poprvé od začátku prosince si zachytal Filip Létal, který tak navázal na minulý start proti Vítkovicím a nastoupil proti dalšímu favoritovi soutěže. Létal byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem hostů. Vítězství ale Hattricku uteklo, když ho Středočeši porazili 7:3. Nicméně Brňané byli dlouho na dostřel a doufali, že vyrovnají.

Ještě v úvodu třetí třetiny platil stav 4:2 pro svěřence Petra Novotného. Manko ale hosté už nesmazali, přestože ještě skórovali i potřetí a nechtěli se vzdát. Poslední minuty zvládla lépe Boleslav díky trefám Jakuba Bíny s Milanem Tomašíkem. Hattrick po porážce zůstal jedenáctý v tabulce, přičemž všechny týmy pod ním dosud odehrály méně utkání. Domácí florbalisté potom pokračují v honbě za čelem Livesport Superligy.

Jako první dala gól Boleslav po necelých třech minutách hry. Brzy ale odpověděl Luděk Ondráček, jenž se prosadil střelou tahem z volného úderu. Od té doby si však Středočeši výsledek hlídali a drželi od Hattricku odstup. Branky Martina Nagye i Jiřího Juhaňáka proto znamenaly jenom snížení, byť stále bylo o co hrát.

Jako dílčí úspěch Hattricku lze brát výkon v oslabeních. Hráči Boleslavi měli k dispozici dvě přesilovky, přičemž ani jednu z nich neproměnili. Brněnská defenziva si poradila se všemi hrozbami při početní nevýhodě a ukázala sílu v těžkých chvílích. Brno ale mohlo trochu litovat, že samo nedostalo příležitost ve speciální formaci s hráčem navíc.

Utkání bylo speciální pro Juhaňáka, jehož gól na 3:5 současně znamenal také jeho 300. bod superligové kariéry. Velký milník pro nejzkušenějšího florbalistu Hattricku, co se týče startů v nejvyšší soutěži. Juhaňák zároveň je druhým nejproduktivnějším členem týmu v aktuálním ročníku s 19 body (5+14). Současný lídr je dvacetibodový Tomáš Brom (12+8), třetí je Luděk Ondráček (13+5).

Juhaňák si v závěru navíc zkusil trestné střílení, jenže neproměnil. Zato Bína na straně Boleslavi byl ve stejné situaci přesnější a překonal Ondřeje Kolajtu, který právě pro tento moment nakoukl mezi tyče místo Létala.

Hattrick sice nezvládl ani druhý vzájemný duel s Boleslaví během jediného měsíce, ale opět nešlo o žádnou výraznou porážku. Zatímco v Brně hráli svěřenci Marka Fialy poměrně vyrovnaně 3:6, ani tentokrát neschytali žádný vysoký příděl. Tím Brňané potvrdili, že mohou hrát s kýmkoliv a jejich tým má kvalitu.

Také neděle bude patřit florbalu. Hattrick přivítá doma Spartu Praha, jež v sobotním programu podlehla FBC Ostrava 2:4. Nedělní zápas hostí sportovní hala Maloměřice a začíná se od 17 hodin. Podaří se Brnu vytěžit z víkendu aspoň jednu výhru? K dispozici bude digitální bulletin i komentovaný videopřenos na platformě Českého florbalu.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 3. Bína (Curney), 8. Tokoš (Šebek), 12. Bína (Krzyžanek), 20. Tomašík (Šebek), 48. Chroust Ta. (Zoufalý), 59. Bína, 59. Tomašík (Suchánek) – 7. Ondráček (Kostka), 29. Nagy (Jalový), 54. Juhaňák (Jalový). Střely: 30–22. Vyloučení: 0–2. Využití: 0–0.

Sestavy

BoleslavHattrick
Bauer (Macík) – Suchánek, Řehoř, Krzyžanek, Šebek, Tomašík, Komárek, Chroust To., Chroust Ta., Bína, Tokoš, Gruber, Švejda, Zoufalý, Curney, Zakonov, Natov, KučeraLétal (Kolajta) – Jalový, Juhaňák, Kostka, Horák, Kůra M., Dvořák, Zach – Brom, Vlach, Sládeček – Ondráček, Kůra J., Procházka – Nagy, Hronek, Fuchs – Leško, Slezák

Ohlasy trenérů

Petr Novotný (Boleslav): Brno tvrdě bránilo. Věděli jsme, že budou zatažení a chránit vlastní brankoviště. Vstřelili jsme celkem rychle čtyři góly, ale bylo cítit, že zápas neměl tempo. Přizpůsobili jsme se tempu soupeře, a tak to vypadalo po celé utkání. Důležité vítězství, i když mohlo padnout o pár gólů více. Hattrick využil nějaké brejky, jak už to v těchto duelech bývá.

Marek Fiala (Hattrick): Myslím si, že za výkon se určitě nemusíme stydět. Byť jsme samozřejmě k utkání přistoupili ve stylu, že musíme především poctivě bránit. I když soupeř hrál značnou část zápasu na balónku, hráli jsme florbal a vytvořili jsme si poměrně velké množství šancí. Škoda, že nám opět finální fáze tolik nevychází a neumíme dát o dvě tři branky více. Pro Bolku by to byl docela problém, protože se dnes na svoje góly natrápila. Je to škoda, ale kluci si určitě zaslouží pochvalu. Gólman si zaslouží velkou pochvalu.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod