Bulletin k utkání #7
21. kolo: ACEMA Sparta Praha
Silná dvojka čeká: znovu s adeptem na titul a proti Spartě

Silná dvojka čeká: znovu s adeptem na titul a proti Spartě

Velice kvalitní soupeři čekají Hattrick v následujícím dvojkole. Brněnští florbalisté narazí na Mladou Boleslav, jež bojuje o čelo Livesport Superligy, a Spartu ze sedmé pozice tabulky. Podaří se týmu překvapit v boji o desáté místo?

Z uplynulého dvojkola odešel Hattrick s poloviční úspěšností. Nejdříve sice ukázal velkolepý obrat z 0:4 na 5:4 v Liberci, ale o den později zaváhal doma. Kvůli nevýraznému výkonu proti FBC Ostrava tak prohrál 3:9. Nyní se však nabízí nová příležitost bodovat, i když tentokrát budou soupeři, aspoň papírově, velmi silní.

V sobotu pojedou Brňané do Mladé Boleslavi, kde v uplynulé sezóně schytali debakl. Minulý vzájemný zápas mezi svátky však skončil poměrně těsně, protože si Středočeši odvezli z Maloměřic výsledek 6:3. Aktuálně jsou svěřenci trenéra Petra Novotného šest bodů za vedoucími Vítkovicemi, a navíc mají dva duely k dobru. Toto dvojutkání tak bude pro Bolku klíčové.

Nedělním soupeřem Hattricku bude Sparta. Pražský tým ovšem nemá tak dobrý ročník jako v minulých letech, kdy pravidelně bojoval o čelo Livesport Superligy. Průběžně hraje až na sedmém místě tabulky. Předešlá tři utkání ale sparťanům vyšla vítězně a je vidět, že jsou ve slušné formě. Spartě se navíc vrátil do sestavy Milan Garčar, jenž je velkým tahounem a autoritou klubu. Momentálně drží šňůru čtyř duelů, v nichž pokaždé bodoval.

Brněnské naděje v nadcházejícím dvojkole zhodnotil Dominik Dvořák. „Oba zápasy budou velice těžké. Ale uděláme všechno pro to, aby byly aspoň tři body. Musíme se držet dobré obrany a snažit se být nebezpeční z každé pozice na útočné půlce,“ rozebral defenzivní hráč. Zrovna proti Spartě se chce Hattrick pomstít za předchozí společný souboj, kdy po mohutném dotahování padl 4:5.

Hattrick by s oběma rivaly rád napodobil domácí bitvy ze sezóny 2019/20. Tehdy svěřenci Marka Fialy pořádně potrápili Boleslav a Spartu, přičemž ani jednou neprohráli o více než dva góly. Středočeši uspěli jenom 4:2, zatímco Pražané 5:3. Kdyby florbalisté Brna tentokrát dosáhli na body, mohli by poskočit z jedenácté příčky blíže k přímé záchraně.

Proti oběma soupeřům se v současném ročníku dařilo Jiřímu Juhaňákovi. Dohromady proti nim nasbíral pět asistencí – v obou vzájemných zápasech, které se konaly po restartu superligy, tak byl nejproduktivnějším hráčem týmu. Juhaňák zároveň má na kontě 299 bodů v nejvyšší soutěži a čeká, kdy překoná magickou hranici tří stovek. Dva body potom zbývají ke stovce superligových bodů Davidu Sládečkovi.

S jakými výsledky zvládne Hattrick víkend? V sobotu na hřišti Boleslavi i v neděli doma se Spartou bude začátek od 17 hodin. Obě utkání se odvysílají na videoplatformě Českého florbalu. Domácí střetnutí proběhne s komentářem a během něj nabídneme také zajímavý přestávkový program. Nezapomeňte se v den zápasu podívat i na bonusový obsah, který přineseme v digitálním bulletinu.

Boleslav–Hattrick23. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE
Hattrick–Sparta24. ledna | 17.00VIDEOPŘENOSONLINE

DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod