Bulletin k utkání #7
21. kolo: ACEMA Sparta Praha
Nejdůležitější témata, která zazněla na prezentaci o ženské složce

Nejdůležitější témata, která zazněla na prezentaci o ženské složce

Velkolepou akci uspořádal Hattrick Brno. O online schůzku, kde vedení klubu kompletně představilo novou ženskou sekci, byl obrovský zájem a mluvilo se o spoustě věcí. Podívejte se na souhrn klíčových témat.

Zájem, který mile překvapil

Páteční online prezentace v první řadě předčila všechna očekávání. Připojilo se na padesát účastníků, což je naprosto fantastické číslo. Tím se potvrdil obrovský zájem o ženské kategorie v klubu, který má už nyní připraveno vše, co je potřeba. Kdyby se naplno začalo fungovat klidně od zítřka, neměl by Hattrick sebemenší problém.

„Zájem nás mile překvapil, stejně jako řada pozitivních reakcí, které se k nám dostaly. Musím za to poděkovat. Celý náš trenérský tým to zároveň bere jako závazek odvádět práci nejlépe, jak jen umíme,“ vystihla šéftrenérka ženské sekce Petra Prouzová.

Trenérské týmy poskládány

Hattrick na schůzce dále potvrdil, že sestavil prakticky kompletní trenérské štáb pro všechna družstva. A to v podobě hlavních trenérů i asistentů. Dále bude k dispozici fyzioterapeut či trenéři se zaměřením na dovednosti. Nabízí se také možnost využití služeb kondičního trenéra. Jediným nezaplněným místem zatím je trenér brankářek, což však zůstává jako jedna z hlavních priorit.

„Některá jména jsme vám během prezentace odhalili. Obecně jde o mix trenérů s bohatými zkušenostmi včetně úspěšné hráčské kariéry, na opačném pólu stojí začínající, avšak o to nadšenější trenéři, kteří se s naší vizí okamžitě ztotožnili a budou pracovat po boku těch zkušených,“ popsala Prouzová.

Na některých pozicích dokonce už má Hattrick přetlak, což však znamená spíše příjemné starosti. „Pár dní zpět nám navíc doslova z nebes spadlo do klína další zajímavé jméno. A osobně si od této spolupráce hodně slibuji,“ vyzdvihla ženská šéftrenérka. To, jak klub trenérské role obsadil, rozhodně vzbuzuje spokojenost a optimismus.

Budou všechny kategorie, otazník u juniorek

Otevřeny mají být všechny věkové kategorie, kdy jediným otazníkem zůstávají juniorky. Tam se Hattrick přiklání k jejich přiřazení do kategorie žen do doby, než se tým kompletně naplní s dostatečnou kvalitou. Tento krok má pomoci, aby se juniorky lépe připravily na elitní ženské florbal.

„Od listopadu, kdy jsme založení ženské sekce avizovali, se nám průběžně hlásí zájemkyně. Aktuálně tak uvažujeme o přihlášení všech kategorií vyjma juniorek, o které pochopitelně máme také zájem,“ shrnula Prouzová.

Výhled je ovšem takový, že přiřazení juniorek k ženám je z hlediska přípravy na elitní soutěž vhodnější. „Nicméně i tato otázka je otevřená. Pokud se nám týmy kapacitně dostatečně naplní, máme připravenu i variantu s kompletní strukturou,“ ujistila šéftrenérka.

Další harmonogram a začátek tréninků

Hattrick už pečlivě naplánoval nejbližší akce, které týmy ženské složky čekají. Nejblíže je velikonoční soustředění v termínu 2. do 4. dubna, na nějž se bude moct přihlásit každý podle zájmu. Počítá se hlavně s dětskými kategoriemi od úplně nejmladších elévek (2010–2011 + 2012) až po dorostenky (2004–2005). A vedení věří, že se kapacitu podaří rychle naplnit.

Ostrý začátek trénování pak má být od 15. dubna formou dvou tréninků týdně, a to zcela zadarmo až do konce června. V době před 15. dubnem bude prostor zařadit hráčky podle věku a dovedností do konkrétních týmů.

Duben a květen ještě bude patřit náborové události Hattrick Draft Day. Na něj budou moct přijít zájemkyně, které dostanou šanci zabojovat o místo v klubu. Půjde o speciální akci pod vedením trenérů Hattricku, kde každý bude mít prostor ukázat, co v něm je. Přesný termín Hattrick Draft Day se ještě upřesní.

Na všechny kategorie včetně žen čeká i velké předsezónní soustředění, jež se uskuteční ve druhé polovině srpna. Také o něm ještě přibudou bližší informace.

AkceKdoTermín
Velikonoční soustředěníPodle zájmu2.–4. dubna 2021
Zahájení tréninkůVšechny kategorie15. dubna 2021
Předsezónní soustředěníVšechny kategorieposlední 2 týdny v srpnu 2021

Nastínění sportovní vize

Ženská sekce Hattricku chce určovat trendy. A to v rovině komplexního přístupu, aby se rozvíjely všechny složky (technická, taktická, kondiční i mentální) napříč všemi kategoriemi. Prioritou je sportovní cesta, ale doplňuje ji snaha budovat celoživotní vztah ke sportu a pouto s klubem – přesah ryze sportovní roviny. Tomu musí odpovídat také systém práce s mládeží.

Pomyslnou třešničkou má být práce s talenty, která má za cíl připravit a vychovat rozdílové hráčky pro nejvyšší soutěže. K tomu vede vysoce individualizovaný a komplexní přístup – nástin cílů v obecné rovině i ve vztahu k jednotlivým kategoriím v krátko–, středně– a dlouhodobém horizontu (2021–2030).

Naše cesty: společná vize, práce s trenéry a jejich vzdělávání, klubové hodnoty a pilíře naší práce, definice hráčky a podoby hry v celém procesu výchovy, funkční trojúhelník trenér–hráč–rodič, práce s talenty (holistický přístup a vzájemný dialog hráč–trenér).

Zpět na úvod