Bulletin k utkání #57
9. kolo 1LM: vs. Plzeň
Dominantní výkon! Hattrick doma jasně přehrál Plzeň

Dominantní výkon! Hattrick doma jasně přehrál Plzeň

Přesvědčivé vítězství míří na konto Hattricku! Brněnští florbalisté si připsali třetí domácí výhru v sezóně, když nenechali žádnou naději na úspěch Plzni. Domácí podali stabilní výkon, který jim stačil na výsledek 8:2.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FbC Plzeň 8:2 (3:0, 2:0, 3:2)

Hattrick si poradil s Plzní šestigólovým rozdílem, což znamená jeho dosud nejvyšší vítězství v aktuálním ročníku. Zároveň jde o nejvýraznější úspěch Hattricku od čtvrtého čtvrtfinále minulé sezóny, kdy porazil 9:1 Letku. Svěřenci trenéra Simona Šišky tak stáhli v tabulce manko na Plzeň na pouhý jeden bod a posunuli se na desátou příčku soutěže.

Klíčový byl dobrý vstup do utkání. V šesté minutě se poprvé měnilo skóre, když mířil přesně Adam Jiříček. Právě on následně obdržel cenu pro nejlepšího hráče zápasu (1+2). Úvodní dějství zvládli Brňané 3:0, přičemž bez inkasovaného gólu prošli i následující fází duelu.

Plzeň snižovala až ve třetí třetině – z toho jednou z trestného střílení. Domácí hráči ale zůstali v klidu a slavili konečný stav 8:2. Západočeši tak ztratili slibnou výsledkovou šňůru, na kterou si zadělali dvěma výhrami v uplynulých dvou kolech.

Brno potvrdilo svoji neporazitelnost ze vzájemných bitev s Plzní. Historicky pátý společný souboj dopadl zdárně pro FBŠ, jež dorovnalo nejvyšší počet vstřelených branek do sítě tohoto soupeře. Osmičku naděloval Hattrick již v roce 2012, tenkrát ovšem činil rozdíl jen tři trefy (8:5).

Nabuzený Hattrick věří, že na zlepšenou formu naváže také v následujícím období. Dalším protivníkem brněnského týmu se stanou České Budějovice, kam se pojede v sobotu 28. října. Začínat se bude od 17 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 6. Jiříček (Malec), 14. Vlach (Slezák), 17. Kůra J. (Hájek), 26. Hronek M. (Malec), 29. Malec (Jiříček) 49. Hronek M. (Jiříček), 58. Halama (Steiger), 59. Procházka (Dvořák) – 41. Šebek (Täuber), 51. Šebek (TS). Trestné minuty: 4:8. Využití přesilovek: 0:1. Střely: 18:8. Diváků: 190.

Sestavy

HattrickPlzeň
Steiger (Kolajta) – Halama, Hájek, Gryc, Dvořák, Kůra M., Zeisel, Jelínek – Malec, Jiříček, Hronek M. – Procházka (C), Vlach, Slezák – Máček, Kůra J., Hronek Š. – Morávek, DavidŠrámek (Bezděk) – Brabec (C), Buchta, Hájek, Šebek, Hejzlar, Nový – Vyčíchlo, Täuber, Zábran – Winter, Horažďovský, Vošta – Mašát, Manas, Mrvík – Šik

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod