Bulletin k utkání #52
Pohár ČF: FBŠ Hattrick Brno – Troopers
Vítězná tečka pohárové skupiny! Hattrick si počíhal na Troopers

Vítězná tečka pohárové skupiny! Hattrick si počíhal na Troopers

Florbalisté Hattricku zvládli svůj poslední duel pohárové skupiny. Uspěli nejtěsnějším rozdílem nad Troopers, se kterými to však místy byla tvrdá řežba. Do utkání se zapojily také nové posily.

FBŠ Hattrick Brno – TROOPERS 6:5 (2:2, 2:1, 2:2)

Soutěžní premiéru absolvoval v bráně domácích Miroslav Steiger, který přichází do Brna z kádru zlínských Lions. Ze stejného klubu přišel i další novic Adam Jiříček, jenž se hned v prvním soutěžním duelu uvedl dvěma asistencemi. I díky těmto vydařeným momentům se Hattrick radoval z výhry 6:5 nad Troopers.

Cesta k úspěchu ovšem nebyla zrovna jednoduchá. V prvním dějství hosté dvakrát vedli a donutili hráče FBŠ, aby dotahovali těsné manko. To se jim každopádně v obou případech podařilo a po přestávce šli vůbec poprvé do vedení. Troopers ale zase srovnali, a navíc se dost vylučovalo. Prostřední třetina přinesla hned sedm dvouminutových trestů, z toho čtyři v neprospěch FBŠ. Zkrátka derby se vším všudy.

Postupně se však situace zase zklidnila a Hattrick věděl, že musí Troopers konečně zlomit. Svěřenci kouče Simona Šišky sice v závěrečné pasáži utekli do náskoku 6:4, protivník nicméně stále kousal a byl houževnatý. Příkladem bylo snížení na kontaktní manko v předposlední minutě duelu, ale Troopers už nesrovnali. Hattrick tak slavil velmi cenné vítězství.

Vrcholovou skupinu ovládli Bohemians, kteří nezaváhali ani jednou. Po třech bodech potom má Hattrick a Otrokovice, ovšem Panthers odehrají ještě zápas navíc a ze vzájemné bitvy s Hattrickem vyšli lépe. Na nule zůstávají po druhé porážce Troopers, kteří by mohli situaci zamíchat na závěr skupiny právě výhrou nad Otrokovickými.

Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: TEXTOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestava

HattrickTroopers
Steiger (Kolajta) – Suk, Kůra J., Gryc, Halama, Zeisel, Kůra M., Hájek – Slezák, Jiříček, Vlach – Zapletal, Fuchs (C), Hronek – Zouhar, Bednář, Máček – Morávek, BromUrsacher (41. Dvořák) – Makyča, Jedlička, Mlejnek (C), Hruška, Jirásek, Zelníček – Fajt, Trávníček, Voltner – Mati, Blažek, Paulík – Jelínek, Věchet, Poláček

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 5. Bednář (Kůra M.), 20. Suk (Jiříček), 25. Fuchs (Halama), 34. Zouhar (Hájek), 47. Halama, 49. Halama (Jiříček) – 4. Voltner (Jedlička), 10. Trávníček (Voltner), 26. Jedlička (Fajt), 42. Mlejnek (Hruška), 59. vlastní.

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod