Bulletin k utkání #52
Pohár ČF: FBŠ Hattrick Brno – Troopers
Derby na závěr pohárové skupiny: Hattrick prověří Troopers

Derby na závěr pohárové skupiny: Hattrick prověří Troopers

Brno se stane dějištěm dost možná nejzajímavějšího duelu skupinové fáze poháru. Florbalisté Hattricku se utkají se svými rivaly Troopers, kteří v minulé sezóně sestoupili do Národní ligy. Výsledek utkání předznamená, kolikátí svěřenci trenéra Simona Šišky skončí.

Hattrick se utkal s Troopers dvakrát v uplynulém ročníku první ligy. Doma si s nimi poradil výrazným rozdílem 10:3, na což navázal také venku výsledkem 4:3. Vzájemná bilance odpovídala také dalšímu průběhu sezóny, kdy FBŠ postoupilo až do semifinále soutěže, zatímco Troopers se museli smířit se sestupem.

V nynější vrcholové části poháru se však zatím nevyvíjí situace úplně podle představ Hattricku. Nejdříve Brňané nestačili venku na superligové Bohemians, načež podlehli doma také Otrokovicím po nevydařeném závěru zápasu. Měření sil s Troopers se proto nabízí jako skvělá příležitost, jak celkový dojem napravit.

„Musíme se poučit do příště, abychom hráli co nejvíce pět na pět, nebo v početní převaze,” říkal po předchozí porážce člen Hattricku Michal Malec. Oba mančafty se navíc poperou o své premiérové vítězství ve vrcholové části, jelikož Troopers na úvod skupiny nestačili na klokany 2:19.

V individuálních statistikách se zatím nejvíce dařilo Janu Morávkovi (2+0), Matěji Bednářovi, Tadeáši Grycovi, Michalu Malcovi (všichni 1+1) a Jonáši Kůrovi (0+2). Zůstává tak otázkou, zdali se brněnští snajpři prosadí také v nadcházejícím souboji.

Pokud Hattrick vyhraje, zajistí si třetí příčku pohárové skupiny. Ať už však skonči třetí nebo čtvrtý, nic se nezmění na tom, že postoupí do čtvrtého kola soutěže. Pouze teoretickou možností potom je, že by se Troopers, Hattrick a Panthers srovnali shodně na třech bodech.

Důležité derby si rozhodně nemůžete nechat ujít! Hattrick hostí Troopers ve čtvrtek 24. srpna od 20.30 v malé hale STAREZ ARÉNY ve Vodově ulici. Z utkání vám přineseme textový online přenos.

Zpět na úvod