Bulletin k utkání #49
Play-off: Junioři vs. Vítkovice
Těžká série pro Vítkovice, junioři míří do čtvrtfinále první ligy

Těžká série pro Vítkovice, junioři míří do čtvrtfinále první ligy

Už po výběru soupeřů bylo jasné, že juniory Hattricku čeká pořádně náročná překážka. Do osmifinále CE soutěže si je zvolily za protivníka Vítkovice, které sice v nedělní odvetě neměly nic jistého, ale i přesto urvaly postup do dalšího kola. Brno se proto chystá na druhou větev vyřazovacího pavouka.

Pro Vítkovice s Hattrickem šlo o první vzájemnou play-off sérii od jara 2019, kdy se zrodil parádní výsledek. Družstvo tehdy pod vedením kouče Jana Niznera soupeře vyřadilo ve třech utkáních, kdy Brňané rozhodli v prodloužení posledního zápasu.

Naneštěstí pro Hattrick se však série tentokrát nevydařila podle představ. Junioři podlehli v úvodním duelu 1:10, když jedinou trefu zaznamenal Adam Klusoň po přihrávce Matyáše Gryce. Nejvíce bodů za domácí nastřádal juniorský reprezentant Adam Palčinský (2+2).

Nad Jihomoravany tak visela hrozba vyřazení z hlavního pavouka. Jediná šance byla zvítězit doma a vrátit sérii zpět do Ostravy. A dlouho to přitom vypadalo, že by se to mohlo skutečně podařit. První třetina v Brně sice vyšla Vítkovicím 3:1, v té druhé ovšem úřadoval Hattrick.

Svěřenci kouče Marka Fialy se šesti góly vrátili do hry a po čtyřiceti minutách vedli 7:6. Perfektní byla zejména poslední minuta druhé části, kdy se junioři prosadili třikrát během několika málo vteřin.

Závěrečné dějství nicméně si pohlídali třemi brankami hosté a dosáhli na velice vydřený úspěch 7:9. Hattrick se každopádně vydal ze všech sil a dostal favorita do výrazných problémů. Bodově nejproduktivnějším hráčem zápasu se stal domácí Michal Malec (4+1).

Sezóna však pro Hattrick nekončí. Vyřazení účastníci osmifinále CE soutěže totiž pokračují do play-off první ligy juniorů, kde je čeká čtvrtfinále. O celkovém složení této fáze soutěže se rozhodne v průběhu tohoto týdne. Hrát se bude už o tomto víkendu 11. a 12. března.

Výsledky osmifinále CE soutěže juniorů

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky:
4. Fukala, 10. Fukala (Palčinský), 17. Skalník (Fukala), 27. Szemla (Vinárek), 28. Palčinský, 32. Palčinský (Skalník), 38. Jankovský (Slončík), 45. Skalník (Peterek), 49. Peterek (Palčinský), 51. Peterek (Šmerda) – 40. Klusoň (Gryc M.). Trestné minuty: 2:2. Využití: 1:1. Střely: 31:22. Rozhodčí: Tomáš Humeňanský a Michal Minařík. Diváků: 120. ZÁPASOVÝ ONLINE | ZÁZNAM UTKÁNÍ

FBŠ Hummel Hattrick Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:9 (1:3, 6:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. Malec (Vařecha), 23. Malec (Vařecha), 32. Klusoň (Malec), 37. Gryc M. (Vařecha), 40. Malec (Klusoň), 40. Malec (Klusoň), 40. Vařecha – 17. Jankovský (Palčinský), 17. Karásek (Szemla), 20. Szemla (Alter), 24. Skalník (Novotný), 34. Jankovský (Peterek), 35. Vinárek, 43. Vášňovský (Vinárek), 50. Skalník (Vizváry), 60. Slončík (Glogar). Trestné minuty: 2:2. Využití: 0:1. Střely: 24:38. Rozhodčí: Tomáš Fuciman a Pavel Urbánek. Diváků: 101. ZÁPASOVÝ ONLINE

    Zpět na úvod