Bulletin k utkání #46
Play-off #3: Junioři vs. Chomutov
Junioři to dokázali! Chomutov přetlačili v prodloužení

Junioři to dokázali! Chomutov přetlačili v prodloužení

Klíčový zápas, který končí obrovskou radostí juniorů Hattricku. V ultimátním třetím zápase série porazili Chomutov po neuvěřitelném souboji, kdy Hattrick urval vítězství v poslední minutě prodloužení.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Florbal Chomutov 4:3p (2:2, 0:0, 1:1 – 1:0)

Úžasný nástup do rozhodujícího zápasu předvedl Hattrick, který se ujal náskoku už po necelé půlminutě hry trefou Adama Klusoně. Po první třetině ale platil nerozhodný stav, když se Chomutov dvakrát dotáhl na jednogólovou výhodu Brňanů.

V prostřední části se však gólové tempo zklidnilo. Skóre se totiž ani jednou neměnilo a bylo jasné, že drama bude vrcholit ve třetím dějství. Hattrick se přitom mohl spoléhat na domácí prostředí, také Chomutov ovšem měl své fanoušky na tribunách a atmosféra byla pořádně vyhecovaná.

Během třetí třetiny se Hattrick ujal náskoku a zdálo se, že napínavý závěr utkání pomalu táhne k úspěchu. Chomutov každopádně ani přes nepříznivé skóre nepolevoval a vynutil si remízu 3:3. Mírnou aktivitu už Hattrick v další trefu neproměnil, což znamenalo pokračování duelu k prodloužení.

Přidaný čas výrazně ovlivnila vyloučení. Hattrick do něj naskakoval s přesilovkou, nicméně později šli také domácí hráči do čtyř. Brno to ale příliš mrzet nemuselo, jelikož Severočeši svoji výhodu eliminovali dalším dvouminutovým trestem. Konec duelu však přece jen patřil Hattricku, Michal Horák jen chvilku před koncem prodloužení prostřelil zprava hostujícího gólmana a stal se jedním z hrdinů domácích.

Junioři tak po heroické výhře postupují do osmifinále o titul. Hattricku navíc patří velké uznání za to, jak se dokázal oklepat z neúspěšného vstupu do série a v následujících dvou zápasech sebral dvě velmi cenné výhry. Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: ZÁPASOVÝ ONLINE, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 1. Klusoň (Horák), 18. Klusoň, 43. Suk (Petřivalský), 70. Horák – 11. Martin (Jeníček), 19. Nevšímal (Podubecký), 55. Martin (Jeníček).Trestné minuty: 8:10. Využití: 1:1. Střely: 28:15. Rozhodčí: Lukáš Ležák, Martin Ležák.

      Sestavy

      HattrickChomutov
      Buršík (Buchta) – Malec (C), Eliáš, Horák, Vařecha, Klusoň, Suk, Petřivalský, Šikula, Koch, Gryc T., Novotný, Zeisel, Rataj, Kříž, Tyll, Gryc M., Valíček, LankFiala (Kopecký) – Dolejší, Holovej, Fator, Hais, Hennrich (C), Podubecký, Žižka – Kubík, Šnobr, Šulaj – Pleskač, Martin, Jeníček – Urban, Kordulík, Nevšímal – Ibl
      Zpět na úvod