Bulletin k utkání #44
26. kolo: vs. Bulldogs Brno
Třaskavá bitva před play-off! Přichází derby s Bulldogs

Třaskavá bitva před play-off! Přichází derby s Bulldogs

Atraktivnější konec základní části by si šlo představit jen stěží. Poslední kolo první ligy mužů odehraje Hattrick doma proti svému hlavnímu rivalovi, kterým jsou brněnští Bulldogs. A přestože v tabulce už formálně o tolik nepůjde, vzájemný souboj je vždy pořádně vypjatý.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Bulldogs Brno

18. února | 18.00 | SH Maloměřice

I když Hattrick zažil v minulých týdnech výsledkový propad, místo mezi nejlepší čtveřicí soutěže mu zhoršená forma nevzala. Už teď má jisté, že obsadí čtvrtou příčku tabulky, kde si drží tříbodový náskok na páté České Budějovice. V případě, že by se Štíři bodově dotáhli, by však rozhodovala lepší vzájemná bilance právě pro FBŠ.

Současně Hattrick ví, že se neposune ani směrem výše. Zrovna třetí pozici mají pod kontrolou Bulldogs, když se mohou před derby pochlubit pětibodovou rezervou. Druzí potom jsou s dostatečným rozdílem florbalisté Ústí a o parník vede ligu rozjetý nováček Butchis.

Zpátky ale k Hattricku. Svěřenci kouče Simona Šišky neměli vůbec dobrý vstup do roku 2023, z něhož vytěžili pouhé tři body v dosavadních šesti zápasech. Uspěli pouze jednou, a to nad Letkou v uplynulém domácím souboji 6:1. Co se týče předešlého víkendu, Hattrick během něj schytal venku porážku 0:8 od Startu98.

Jak se však říká: derby nemá favorita. Buldoci sice prošli základní částí lépe a urvali čtyři výhry z posledních pěti kol, nicméně v nadcházejícím souboji to nemusí znamenat vůbec nic. Bitvy Hattrick–Bulldogs bývají tak specifické a vyhecované, že každý může porazit každého.

Pořádnou dynamiku měl i minulý vzájemný souboj, který zvládlo o něco lépe FBŠ zkraje ročníku v brněnské hale Vodova. Hattrick se tam ujal většího náskoku, který ale buldočí smečka nakonec stáhla na nejtěsnější rozdíl 4:5. Co ovšem bylo důležité, že vítězství putovalo na konto Hattricku.

„Na tehdejší utkání vzpomínám vítězně. Byl to první zápas sezóny a myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon,” vrací se k úspěšnému měření sil Matyáš Kůra. On byl mimo jiné jedním z přesných střelců, čímž pomohl mančaftu rozběhnout sezónu v nejlepší možné atmosféře.

Ani tentokrát přitom Hattrick nechce prohrát. Vzájemné souboje s městskými a regionálními rivaly jsou pro něj důležitá, což ukazuje také dosavadní bilance. Ať vezmeme Bulldogs, ale klidně i Gullivers, Aligators či Troopers, žádný z těchto týmů nedokázal Hattrick v základní části porazit.

„Motivace je velká. I když v tabulce už téměř o nic nejde, je to pořád brněnské derby a každý chce být v Brně ten nejlepší,” dodává Kůra. Hráči ani na jedné straně proto rozhodně nic nevypustí a pokusí se získat pozitivní momentum před rozhodující fází ročníku. Zapomínat se nesmí ani na památnou baráž o účast v nejvyšší soutěži 2019, kterou zvládl Hattrick a poslal Bulldogs o soutěž níže.

V individuálních statistikách se aktuálně žádný výraznější milník neblíží. Za zmínku tak stojí spíše shrnutí čísel, která se urodila v uplynulých duelech. Hranici 200 ligových utkání za Hattrick pokořil Tomáš Brom, pro něhož bude derby s Bulldogs již 202. zápasem. Jednapadesátkrát potom naskočil do v superlize či první lize Matěj Bednář.

Jak dopadne poslední derby základní části? Dojděte se na něj podívat i vy! Startuje se v sobotu 18. února od 18.00 ve sportovní hale Maloměřice, kam jste všichni srdečně zváni!

Zpět na úvod