Bulletin k utkání #44
26. kolo: vs. Bulldogs Brno
Slezák: Drzé zakončení? Zafungovalo mozkové spojení

Slezák: Drzé zakončení? Zafungovalo mozkové spojení

O víkendu skóroval hned dvakrát, z toho jednou zvolil poměrně neotřelý způsob střely. René Slezák pomohl florbalistům Hattricku k tomu, aby porazili Letku a přerušili šňůru čtyř porážek za sebou. Jak měření sil viděl, sdělil v pozápasovém rozhovoru.

Co se týče Slezáka, v aktuálním ročníku mu to docela pálí. Na kontě má 21 odehraných utkání základní části, přičemž dosud stihl nastřádat 27 bodů (12+15). Statistiku si vylepšil i díky dvěma trefám právě proti Letce, kde navíc měl i možnost trestného střílení. Speciální nabídky ovšem nevyužil.

„Těžký zápas, stejně jako každý jiný. Letka hrála osobku, což nás trochu překvapilo, ale vypořádali jsme se s tím,” řekl slovenský útočník krátce po finálním hvizdu. Hattricku však bylo podle jeho slov líto, že pro gólmana Ondřeje Kolajtu nevybojoval čistý štít a krátce před koncem inkasoval.

Jedním z klíčových okamžiků duelu byla branka na 2:0, která přišla zhruba v polovině hrací doby. A nutno dodat, že Slezák pro ni zvolil neobvyklé (a ne úplně snadné) zakončení s florbalkou mezi nohama. Situace mu ale sedla skvěle a znamenala úspěch.

„Bylo to čistě spontánní, takový pouliční gól. Když si to dovolíte kdykoliv na tréninku, vytvoří se tam mozkové spojení a v nějakém momentě se vrátí. Už jsem to četl na pár stránkách od lidí-profíků, kteří přesně toto popisovali,” poodhalil Slezák zákulisí svojí fintičky. Zároveň je rád, že jeho pokus vyšel. „Kdyby ne, určitě bych si k tomu něco vyslechl,” pousmál se.

Kompletní rozhovor sledujte v přilozeném videu níže. Další měření sil čeká Hattrick už v sobotu 11. února, kdy míří na pražské Jižní Město k bitvě se Startem98.

Zpět na úvod