Bulletin k utkání #43
Holky Hattricku vs. Židenice
Bitvu o Brno zvládly Židenice, Hattrick korigoval dvěma góly

Bitvu o Brno zvládly Židenice, Hattrick korigoval dvěma góly

Brněnské derby v první lize žen mělo jasné vítězky. Florbalistky Hattricku šly do těžké výzvy v podobě bývalého extraligového klubu ze Židenic, který jim nasázel osm branek. Za domácí celek aspoň korigovaly výsledek Veronika Rozenbergová s Michaelou Schindlerovou.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – K1 Florbal Židenice 2:8 (2:4, 0:3, 0:1)

Hattrick se nacházel v situaci, kdy chtěl přerušit sérii pěti porážek za sebou. Proti němu ovšem stály rozjeté Židenice, jež šestkrát za sebou braly plný počet bodů a věřily, že nezaváhají ani tentokrát. Loňský účastník nejvyšší soutěž k tomu měl o lajnu navíc, zatímco Hattrick nasadil do pole i jako hrající trenérku Petru Prouzovou.

Začátek nemělo domácí družstvo vydařený, protože už v první minutě se střelecky prosadila Natálie Janečková. Židenice navíc využily další šanci jen o chvilku později, kdy zvyšovaly na 2:0. Hattrick se mohl chytit snížením Veroniky Rozenbergové zhruba v půlce třetiny, nicméně soupeřky opět reagovaly dvěma brankami az sebou.

Manko ve skóre aspoň zmírnila do konce dějství Michaela Schindlerová, když proměnila přesilovou hru. Ani po pauze ovšem Židenice nenechávaly nic náhodě a přidávaly další trefy. Hned dva ze tří gólů ve druhé třetině měla na svědomí Monika Zimolová.

Co se týče proměněných šancí, jako nejklidnější část duelu se ukázala jeho závěrečná pasáž. Jako jediná totiž skórovala Zuzana Žampachová, čímž upravila výsledek na konečných 8:2 pro Židenice. Papírové favoritky tak nenechaly Hattrick, aby ohrozil jejich naděje na vítězství, a po neúplném 22. kole poskočily do čela první ligy žen – východ.

Hattrick po další ztrátě figuruje na deváté pozici, přičemž osmý Hradec Králové si před nimi drží sedmibodový náskok. Desátým Dačicím potom na Brno chybí pouhé dva bodíky. S ohledem na to, že do konce základní části zbývají poslední dvě utkání, Hattrick už lépe než devátý neskončí. I to mu ale bude stačit, aby se zapojil do bojů úvodního kola play-off, kam postupují všechna družstva soutěže.

Ještě předtím ale Hattrick pojede o víkendu 18. a 19. února do Znojma a Dačic, kde dlouhodobou část sezóny uzavře.

Statistiky

Branky a nahrávky: 12. Rozenbergová V. (Schindlerová M.), 19. Schindlerová M. (Rozenbergová V.) – 1. Janečková, 7. Jahodová K. (Jahodová M.), 14. Jahodová M. (Sedláčková), 14. Zimolová (Janečková), 22. Zimolová (Sabolová), 26. Zimolová (Fuchsová), 26. Marková (Klvačová), 46. Žampachová (Indrová). Střely: 10:37. Trestné minuty: 0:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Pavel Rýznar, Tomáš Kašík.

Sestavy

HattrickŽidenice
Poláčková – Schindlerová M. Rozenbergová V., Skřivánková, Prouzová – Praxová, Macejáková, Skořinská – Slováková, Cerchlanová, Štěrbová – Rozenbergová K.Večeřová (Kratochvílová) – Sedláčková, Hřebíčková, Sabolová, Muselíková, Indrová, Vokálová – Jahodová M., Králová, Jahodová K. – Janečková C, Fuchsová, Zimolová – Žampachová, Klvačová, Marková.

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod