Bulletin k utkání #42
24. kolo: FBC Letka Toman Finance Group
Série porážek končí! Hattrick ji zrušil doma s Letkou

Série porážek končí! Hattrick ji zrušil doma s Letkou

Série čtyř porážek v řadě je minulostí! Florbalisté Hattricku porazili na domácí půdě Letku, když si nechali dát pouze jediný gól. Výborný výkon podal René Slezák, který sám přispěl k úspěchu dvěma trefami.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)

Hattrick vedl do utkání asistent trenéra Tomáš Bartkovský, jelikož hlavní kouč Simon Šiška byl součástí realizačního týmu reprezentace juniorů na souběžně hraném Polish Cupu. Hattrick se však se situací vypořádal na jedničku – do hry šel stejný line-up jako před týdnem v Chomutově, tentokrát ovšem zaznamenal mnohem lepší výsledek. Brňané totiž vyhráli 6:1 a přerušili řadu čtyř neúspěchů z předchozích čtyř mačů.

Situace v tabulce se tedy má tak, že Hattrick i přes vítězství zůstává na čtvrté příčce soutěže. Plným bodovým ziskem ale udělal velký krok, aby si téměř stoprocentně zajistil, že bude začínat čtvrtfinále play-off doma. Před pátými Českými Budějovicemi střeží FBŠ pětibodový náskok pouhá dvě kola před koncem. Zároveň existuje ještě teoretická šance urvat třetí místo, jelikož Bulldogs figurující na této pozici mají jen o dva body navíc.

Vyrovnaná první část skutečně drásala nervy. Brno v koutku duše vědělo, že tentokrát už potřebuje uspět a vrátit se do lepší výsledkové pohody. Gól však dlouho ne a ne padnout, přičemž domácí mančaft čelil i oslabení. Letka nicméně početní převahu nezužitkovala a jen těsně před koncem úvodního dějství střílel na 1:0 Vít Máček.

Další vyloučení nabídl Hattrick po čtyřiadvaceti minutách utkání, opět ale bez využití. Hattrick tak trestal o chvilku později již za rovnoměrného počtu hráčů, kdy René Slezák pěknou parádičkou zvyšoval na dvoubrankový rozdíl. A k tomu, když došlo na první přesilovou hru Jihomoravanů, prosadili se na jejím úplném sklonku znamenitě.

Letka se stále mohla vrátit do hry. Měla i pár zajímavých příležitostí na začátku poslední fáze zápasu, jenže všechny nadějnější akce zahodila. Hattrick proto znovu udeřil a dostali se až do vedení 5:0. Po dlouhé době tak šli brněnští florbalisté do závěrečných minut s jistotou podpořenou i velmi dobrým skóre. Přesto ještě přišel moment, který trochu zamrzel.

Už běžela poslední minuta, když vtom překvapil brankáře Ondřeje Kolajtu Jan Hranický, čímž zničil jeho čisté konto. Necelých čtyřicet vteřin před uzavírací sirénou. Hattrick se tak zkusil ještě aspoň částešně další korekcí na 6:1, a sice z hole Jaroslava Davida. 

Hattrick si může v první řadě cenit, že zlomil nepříjemnou edici čtyř prohraných utkání za sebou. Může tak hrát znovu ve větším klidu, aby dopadly zbývající dva duely základní části opět na jedničku. Za zmínku stojí, že kromě již zmiňovaného prvního gólu Reného Slezáka se slovenský střelec prosadil i podruhé, čímž výrazně pomohl ke skvělému zápasu doma.

Jubilejní padesátý ligový start za Hattrick pokořil Matěj Bednář, jenž zahajoval měření sil ve třetí lajně na defenzivním postu. Další čárku do kolonky si přitom bude moct udělat již v sobotu 11. února, kdy Hattrick míří na Jižní Město ke střetnutí se Startem98. Začátek má být v 19 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 20. Máček (Hronek Š.), 32. Slezák (Kůra M.), 37. Slezák (Kůra J.), 44. Brom (Hronek Š.), 54. Kůra J. (Brom), 60. David (Hájek) – 60. Hranický (Blana). Trestné minuty: 12:6. Využití: 1:0. Střely: 18:16. Rozhodčí: Libor Gavlas, Martin Petřík. Diváků: 212. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickLetka
Kolajta (Létal) – Kůra J., Suk, Sládeček, Gryc, Bednář, Šollar, Hájek, Lacina – Procházka, Kůra M., Slezák – Zouhar, Fuchs (C), Brom – David, Máček, Hronek Š.Petr (Pospiech) – Čech, Kahánek, Gryz, Zach – Vojáček, Blana, Hranický (C) – Döhner, Sedláček, Filip – Elbl, Šrámek, Slaběnák

Sestřih utkání

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod