Bulletin k utkání #39
18. kolo: vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Derby pro Hattrick! Doma fantasticky přetlačil Gullivers

Derby pro Hattrick! Doma fantasticky přetlačil Gullivers

Vyhrocený brněnský souboj v první lize mužů dopadl úspěšně pro Hattrick! Svěřenci kouče Simona Šišky měli situaci pod kontrolou, jenže Gullivers se ve třetí třetině vrátili do hry a chyběl jim jediný gól, aby vyrovnali. Domácí ale tlak ustáli a radovali se z vydřeného duelu.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 4:3 (2:0, 1:0, 1:3)

K derby nastoupil Hattrick s tradičním složením, co se týče zahajovací formace. Na soupisce dále byli třeba i Dominik Šollar s Michalem Malcem, kteří zaznamenali druhý ligový start za A-tým. Domácí tým tak položil základ k úspěšnému městskému souboji, jenž dopadl jeho vítězstvím 4:3. Hattrick si díky třem bodům uhlídal třetí místo tabulky, kdy ztrácí tři body na druhé Ústí a má bod náskoku před čtvrtými Bulldogs.

Měření sil se dlouho vyvíjelo celkem jasně pro Hattrick. Po dvaceti minutách vedl 2:0, přičemž v následující fázi hry ještě přidal třetí trefu během vlastní přesilovky. Hned u dvou ze tří branek asistoval David Sládeček, byť v pozápasových ohlasech přiznal, že podle něj na tom herně nebyl úplně optimálně.

Ve třetí části se však poklidný vývoj změnil na napínavou honičku. Ve 45. minutě to už bylo jen o jediný gól, když se Gullivers dokonce střelecky prosadili při oslabení. Byl to ale právě Sládeček, kdo mířil přesně při početní převaze a znovu vrátil domácím trochu klidu. Ne ovšem na dlouho, protože soupeř se brzy vzpamatoval a opět se vrátil do kontaktu.

Poslední sekundy byly skutečně nervydrásající. Ondřej Kolajta musel být neustále pozorný, aby polapil všechny pokusy, které se motaly kolem brankové čáry. I díky úspěšnosti zákroků přes 82 procent ale situaci ustál a výrazně pomohl mančaftu k výhře. Gullivers tak mohli jen litovat, že nezužitkovali dlouhou hru v šesti lidech do pole.

Pro Hattrick jde o druhý úspěch nad Gullivers v historii. Nicméně zatímco minule FBŠ slavilo až po nájezdech, nyní si nenechalo utéct body již v základní hrací době. Zároveň jde o šesté vítězné regionální derby v základní části ze šesti pokusů. Nadále platí i statistika, že čtyři branky jsou nejnižším počtem tref, s nímž v aktuálním ročníku Brňané dokázali vyhrát.

Z posledních pěti vítězství to je počtvrté, co Hattrick urval zápas o jediný gól. Celkem takto těsně dopadlo ve prospěch týmu už devět utkání, z nichž tři došly do prodloužení či nájezdů. Naopak Gullivers ztratili porážkou sérii čtyř duelů, ve kterých vždy zaznamenali aspoň bod.

Již zmiňovaný Sládeček se bilancí 1+2 vyšplhal na 99 bodů v ligových startech za Hattrick. Chybí mi tak jediný bodík, aby zakulatil svůj zisk na jubilejní stovku. Statistikami mírně pohnul i Tomáš Brom, který teď má na kontě 195 utkání za klub a vyhlíží 200.

Na Hattrick přišlo popáté v sezóně doma přes sto fanoušků, konkrétně jich dorazilo 106. Tím se připočetly další dva tisíce pro Společnost pro ranou péči, jež podporuje děti s postižením zraku a jejich rodiny. Celkově se tedy částka vybraná díky divácké návštěvnosti vyšvihla již na deset tisíc korun!

Jak bude pokračovat brněnský boj o druhou příčku soutěže, se ukáže už za týden v sobotu. Právě 17. prosince míří Hattrick do Hodonína, kde ho budou hostit Aligators. Začínat se bude od 17 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 6. Zouhar (Gryc), 9. Kůra J. (Sládeček), 39. Brom (Sládeček), 50. Sládeček (Brom) – 43. Videman, 45. Bouška (Černoch), 51. Suchomel (Foret).

Sestavy

HattrickGullivers
Kolajta (Létal) – Kůra J., Suk, Sládeček, Gryc, Dvořák, Hájek, Lacina, Jelínek – Máček, Vlach, Slezák – Zouhar, Kůra M., Brom (C) – David, Bednář, Šollar – MalecKrupa (Lysák) – Novotný, Dokládal, Zbořil, Karpíšek, Šmíd, Pollak, Dvořák – Novák, Bouška (C), Černoch – Videman, Foret, Valeš – Konrád, Kadlec, Kouřil – Suchomel

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod