Bulletin k utkání #38
16. kolo: FBC Štíři Č. Budějovice
Tým, který nikdy nad Hattrickem nevyhrál. Jak dopadne duel se Štíry?

Tým, který nikdy nad Hattrickem nevyhrál. Jak dopadne duel se Štíry?

Existuje seznam mančaftů, na které se brněnským florbalistům zkrátka daří. A patří mezi ně i tým z Českých Budějovic, kde historická bilance mluví jednoznačně. Jihomoravané navíc jsou v první lize rozjetí a udělají vše pro to, aby si připsali čtvrté vítězství v řadě.

Výsledkový útlum z druhé poloviny října se zřejmě podařilo zastavit. Hattrick se po čtyřech porážkách vrátil do výsledkové pohody, když z uplynulých tří kol vybojoval plný počet bodů. Postupně zdolal Start98, Plzeň i naposledy v derby Troopers. Tím se svěřencům trenéra Simona Šišky zlepšila také situace v tabulce, kde Hattricku aktuálně je třetí se stejným ziskem, jako má druhé Ústí.

Brňané tak mají ideální rozpoložení do souboje s Českými Budějovicemi. Jihočeši naopak přijedou v herním útlumu, jenž dokládá bilance z předchozích pěti zápasů. V nich zvítězili pouze dvakrát, a to o pouhý jeden gól nad Znojmem a Startem98. Jinak schytali dvě porážky o čtyři trefy a urvali bod po nájezdech, kde je nakonec překonali Bulldogs. V součtu to dělá dvanáctou příčku soutěže a mírnou ztrátu na předkolo play-off.

Hattricku by měl nadcházející protivník vyhovovat. Co se týče výsledků, drží s ním domácí tým historickou neporazitelnost, která teď čítá šest utkání. Pokud nepočítáme letošní první vzájemný souboj 8:2, zbývajících pět se uskutečnilo v postupovém ročníku 2018/19, kdy Brno vyřadilo Štíry v nejkratším možném čase ve čtvrtfinále play-off. Právě tehdy se zrodila i dosud nejvyšší výhra nad Budějovicemi 17:4.

„V minulém vzájemném souboji naši kluci celkem jednoznačně vyhráli. Těžko se mi to však hodnotí, protože jsem předešlé kolo s Budějovicemi nehrál. I když se soupeř nachází ve spodní polovině tabulky, musíme k tomu přistoupit zodpovědně. Pokud budeme dodržovat, co po nás chtějí trenéři, tak si myslím, že budeme úspěšní,” zhodnotil navrátilec do brněnské sestavy po zranění Dominik Dvořák.

„Cítím se celkem dobře. Občas nohu trochu cítím po zátěži, ale díky možnostem, které nám klub umožňuje, ať už je to fyzioterapeut, masér a další možnosti regenerace, se to rychle lepší,” vyzdvihoval dále Dvořák. Na utkání tak bude připraven, aby stejně jako celé mužstvo podal maximální výkon.

Na bilanci 250 bodů z ligových duelů se může dostat Tomáš Brom, jemuž v tento moment chybí jen dva body. Pouhé tři zápisy do statistik potom schází na padesátku Renému Slezákovi. Přijďte sledovat, zdali padnou individuální milníky či týmové vítězství přímo na tribuny do SH Maloměřice. Hraje se v neděli 27. listopadu od 18 hodin.

Zpět na úvod