Bulletin k utkání #38
16. kolo: FBC Štíři Č. Budějovice
Luxusní kanonáda! Hattrick doma rozprášil Plzeň

Luxusní kanonáda! Hattrick doma rozprášil Plzeň

Skvělý výkon přináší florbalistům Hattricku tři body! Podruhé za sebou zvítězili Brňané, když rozdrtili na domácí půdě Plzeň. K velkolepému úspěchu pomohly hlavně slepené trefy ze závěrečné části utkání.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FbC Plzeň 7:1 (0:0, 2:1, 5:0)

Zahajovací sestava měla podobnou variaci jako v předchozích zápasech. Největší změnou ovšem bylo nasazení Martina Nagye, jenž v aktuální sezóně vypomáhá při některých utkáních.  A právě domácí souboj s Plzní mu vyšel na jedničku. Na hřišti dostal spoustu prostoru, vytvářel nebezpečné akce a přispěl k tomu, že Hattrick bitvu ovládll 7:1.

Brňané se díky vysokému vítězství posunuli na třetí příčku tabulky. Mají stále sice stejně bodů jako Bulldogs, momentálně však nahrává rozdíl skóre právě svěřencům trenéra Simona Šišky. Na druhé Ústí jim tak chybí jenom jediný bod, zatímco čelo soutěže suverénně patří Butchis s odskokem dvanácti bodů oproti Brňanům.

Měření sil se každopádně dlouho nevyvíjelo nijak jednoznačně. Byť se Hattrick snažil být více u míčku a chodit dopředu, úvodní dějství skončilo 0:0. A potíže přišly hned zkraje druhé části, kdy Plzeň rychle udeřila a dostala se do vedení. Byl to však již zmiňovaný Nagy, kdo o pár minut později srovnával.

Klíčové potom bylo oslabení hostů, které rozhodčí odpískali těsně před koncem prostřední fáze. V něm byl střelecky úspěšný Tomáš Brom, čímž dodal domácím klid. Brňané se navíc trefili také po návratu z kabiny a vypadalo to, že utkání už mají víceméně pod kontrolou.

Ten pravý ofenzivní koncert se ale teprve rozjel. Jen během 51. minuty dal Hattrick rovnou tři góly a vytvořil si náskok, s nímž Plzeň nemohla nic udělat. Skóre se definitivně zlomilo a Lukáš Suk o chvilku později potvrdil přesvědčivou výhru Hattricku 7:1.

Brňané tak zvládli i druhé vzájemný zápas se Západočechy v ročníku, když jim celkově sebrali pět bodů ze šesti možných. Výkon domácích navíc byl tentokrát o poznání přesvědčivější než v neděli při last minute obratu proti Startu98. Pro Hattrick to znamená druhý úspěch za sebou a větší pohodu do následujících bojů.

Aktuálně není v první lize kromě FBŠ žádný jiný tým, jenž by z posledních dvou kol urval plný počet bodů. Této formě se nejvíce blíží Kanonýři Kladno, kteří sice o víkendu porazili Znojmo, teď ve svátečním kole ovšem zdolali Letku až po prodloužení.

Dobře rozjetou sérii výsledků může Hattrick prodloužit již v neděli 20. listopadu. Od 18 hodin je čeká odveta s Troopers, kteří chtějí napravit porážku z minulého společného duelu. Dějištěm utkání bude sportovní hala Tuřany.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 28. Nagy (Suk), 38. Brom (Vlach), 42. Máček (Brom), 51. Fuchs (Kůra J.), 51. Jelínek (Hájek), 51. Bednář (Nagy), 54. Suk (Bednář) – 21. Kuneš (Nový). Trestné minuty: 2:4. Využití: 1:0. Střely: 37:26. Rozhodčí: Tomáš Brus, Roman Sladký. Diváků: 164. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickPlzeň
Létal (Kolajta) – Kůra J., Suk, Kůra M., Gryc, Jelínek, Dvořák, Grygar, Hájek – Vlach, Bednář, Nagy – Máček, Fuchs (C), Brom – David, Lacina, MorávekMalý (Bezděk) – Malý, Nový, Winter, Vyčíchlo, Šebek, Buchta – Kuneš, Tomášek, Zábran – Hrbáček, Němeček (C), Vošta – Holeček, Horažďovský, Kozelka

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod