Bulletin k utkání #35
Dvojkolo žen: Znojmo a Dačice
Holky Hattricku přivítají v domácím dvojboji Znojmo a Dačice

Holky Hattricku přivítají v domácím dvojboji Znojmo a Dačice

První liga žen pokračuje svým desátým a jedenáctým kolem. Svěřenkyně Petry Prouzové čeká další boj o cenné body do tabulky, a také vy jim svými hlasivkami můžete pomoct!

V první duelu víkendu přivítá Hattrick na hale VUT aktuálně třetí tým tabulky první ligy žen – TJ Znojmo LAUFEN. Soupeř z nedalekého Znojma posbíral v aktuálním ročníku 21 bodů za sedm výher. Bodovou lídryní družstva je čtrnáctibodová Eva Smutná, jíž nechybí ani extraligové zkušenosti. Její bodový zisk se skládá z osmi branek a šesti asistencí.

„Na domácí zápasy se těší snad každý, i když je to větší zodpovědnost. Burácení a fandění diváků je radost. Hra má hned větší šťávu,” vyhlíží víkendové dvojkolo brněnská Sabina Slováková. 

Druhým sokem Hattricku budou Dačice, které zatím získaly jen šest bodů a na poslední Přerov drží právě šestibodový náskok. Právě proti Přerovu získaly Dačice jednu ze svých výher. Tu druhou přidaly proti Rtyni. Nejlepší střelkyní Dačic je Adéla Lélyová se šesti trefami. Díky čtyřem nahrávkám je s deseti body i nejproduktivnější hráčkou celku.

„Pravděpodobně mistrovství světa ve florbale, které bude vrcholit právě o víkendu, divácky nepřekonáme. Ale i my jsme připravené doma předvést to nejlepší a pro kamarády, rodiny a všechny diváky v hale vybojovat šest bodů,“ burcuje Slováková, která v devíti soutěžních duelech zaznamenala stejný počet bodů.

„Spokojenost s mými výkony? To je pro mě ještě hodně daleko. (smích) Při zápase s holkami z Třince jsem viděla, jak dalekou mám ještě před sebou cestu. A to jsme teprve v první lize. Nicméně vždy jsem ráda za každou věc, kterou si dokážu přenést z tréninku do utkání. Někdy to jsou drobnosti, ale v zápase to mohou být rozhodující momenty,“ hodnotí Slováková.

Hattrick ve své premiérové sezóně v první lize žen zatím okupuje devátou příčku za dvě výhry v základní hrací době, jednu výhru v nájezdech a dvě porážky po prodloužení či nájezdech. V případě úspěšného dvojkola může Hattrick hypoteticky pomýšlet na posun až do elitní pětice tabulky.

„Na začátku soutěže jsem věřila, že se budeme držet spíše v první polovině tabulky. Bohužel jsme utrpěly nějaké ztráty v duelech, které jsme jednoznačně mohly – a měly – obrátit v náš prospěch. Na druhou stranu nás to nutí více na sobě pracovat a bojovnost celého týmu jen a jen stoupá,“ uzavírá Slováková výhled na další dva zápasy soutěže.

Přijďte podpořit Hattrick i vy! Brňanky čeká v sobotu duel proti Znojmu, který bude hostit hala VUT v sobotu 12. listopadu od 16.45. O den později zamíří holky Hattricku na malou halu Vodova, kde se utkají s Dačicemi od 15 hodin. Oba duely budete moct sledovat živě prostřednictvím platformy TVCOM.cz.

1. liga žen

12. listopadu 202216.45FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Znojmo LAUFEN CZONLINE
13. listopadu 202215.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Centropen DačiceONLINE
Zpět na úvod