Bulletin k utkání #34
11. kolo: DDQ Florbal Chomutov
Třetí neúspěch za sebou, Chomutov bere z Brna všechny body

Třetí neúspěch za sebou, Chomutov bere z Brna všechny body

Ani na třetí pokus to nevyšlo. Florbalisté Hattricku odchází z víkendového dvojkola první ligy bez jediného bodu, když je kromě Znojma venku pokořil na jejich vlastní půdě Chomutov. Snaha o návrat na druhé místo tabulky tak vyzněla naprázdno.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – DDQ Florbal Chomutov 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

Hattrick vsadil na osvědčený line-up, který již nasazoval v dřívějších zápasech sezóny. Včetně brankáře Ondřeje Kolajty. Nicméně brněnští hráči s ním tentokrát nedosáhli na výsledek, jenž by se jim zamlouval. Severočeši zvládli venkovní duel rozdílem 6:1 a posunuli se z předposlední příčky až na devátou. Zato Brňané zůstali třetí a ztrácí na druhé místo již čtyři body. A co víc – čtvrtí Bulldogs se bodově dotáhli právě na Hattrick.

Velkou kaňkou na brněnském výkonu byl nevydařený nástup do utkání. Chomutov nejdříve využil přesilovku, načež do konce dějství ještě přidal trefu na 2:0. Domácí florbalisté se trochu vzpamatovali až před sirénou a pokoušeli se fazónu přenést do další etapy. Snížení tak vybojoval v šestadvacáté minutě René Slezák, jenže soupeř znovu odskočil a držel si slibnou situaci do třetí třetiny.

Po druhé přestávce se Hattrick snažil s výsledkem něco udělat, ale severočeští hráči velmi brzy skórovali počtvrté. A tento moment zřejmě byl jedním z klíčových okamžiků, který definitivně pojistil chomutovský úspěch. Brno následně v útoku neproměnilo své šance – a když se už naskytla kvalitní střela, perfektně ji zlikvidoval brankář Lukáš Kříž. Sekundy přitom ubývaly a v samotném závěru stvrdili hosté výhru dvěma góly do prázdné.

Co se tak ze začátku sezóny zdálo skoro až jako nemožné, je teď realitou. Hattricku se vzdaluje pozice lídra první ligy, na níž mu v tuto chvíli chybí celých devět bodů. Na druhé Ústí potom ztrácí čtyři body, zatímco ze čtvrtého místa se bodově dotáhli městští rivalové Bulldogs. Jediné, v čem má Hattrick nad nimi náskok, je mírně lepší brankový rozdíl.

Bombastický nástup, kdy FBŠ vyhrálo osm z úvodních osmi kol soutěže, aktuálně střídají tři porážky za sebou. Takto nepříznivou bilanci z uplynulých tří kol má v lize jenom jeden další tým – Štíři České Budějovice, kterým patří předposlední příčka.

Zajímavostí je, že u všech proher Hattricku z poslední doby figurovali florbalisté Tatranu Střešovice, kteří mají vyřízeny střídavé starty do prvoligových klubů. Buchisu vychytal tři body gólman juniorských mistrů světa 2021 Tomáš Jurco, ve Znojmě se objevili Bohumil Piskáček s Ondřejem Sádlem a Chomutov skvěle podržel mezi tyčemi Lukáš Kříž.

Hattrick se z uplynulých neúspěchů poučí, aby se opět zapojil do boje o první místo tabulky. Brněnští hráči budou chtít svoji situaci zlepšit v sobotu 5. listopadu, kdy od 17 hodin nastoupí k venkovnímu zápasu s Letkou.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 26. Slezák (Kůra J.) – 9. Skuhrovec (Štěrba), 12. Novotný (Jeníček), 38. Šarša (Štěrba), 41. Skuhrovec (Štěrba), 58. Zahraj, 60. Skuhrovec (Linc). Trestné minuty: 6:0. Využití: 0:0. Střely: 17:20. Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka. Diváků: 79. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickChomutov
 Kolajta (Létal) – Kůra J., Gryc, Suk, Kůra M., Hájek, Jelínek – Máček, Vlach, Slezák – Zouhar, Fuchs (C), Brom – David, Hronek Š., Bednář – MorávekKříž (Chabr) – Klement, Šarša (C), Kellermann, Korbel, Bernas, Kučera – Štěrba, Linc, Skuhrovec – Schneider, Smolka, Zahraj – Novotný, Jeníček, Martin

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod