Bulletin k utkání #34
11. kolo: DDQ Florbal Chomutov
Po výhře nad Přerovem porážka, ženy ztratily vedení nad Aligators

Po výhře nad Přerovem porážka, ženy ztratily vedení nad Aligators

V sobotu porazily hráčky Hattricku Přerov a zvítězily v první lize žen podruhé za sebou. Na tři zápasy v řadě se však už nedostaly, jelikož podlehly venku Aligators 2:3. Ještě ve druhé třetině přitom měly na svojí straně slibný náskok 2:0.

FBC Přerov – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:5 (1:2, 0:0, 2:3)

Florbalistky Hattricku byly po minulé výhře při chuti a chtěly opět venku bodovat. Do branky šla Melisa Poláčková, kterou doplnila i silná zahajovací sestava včetně dvou nejproduktivnějších hráček týmu – Zuzany Štěrbové a Wilczek.

Vstup do zápasu ovšem nebyl z pohledu hostů zrovna vydařený. Přerov se trefil zhruba po minutě hry a donutil Brňanky, aby hned od začátku dotahovaly manko. Hattrick se však nenechal zahanbit a už na prahu čtvrté minuty srovnávala Vendula Schindlerová.

Klíčový moment potom přišel s blížícím se koncem první třetiny. Naskytla se totiž šance Jihomoravankám, za něž se střelecky prosadila Štěrbová a otočila skóre na 2:1. Tento stav navíc vydržel také po prostřední části hry, která celkově nabídla jen deset střel – z toho šest v podání Hattricku.

Vedení tak posílilo hostující družstvo až v závěrečném dějství, když zvyšovala Michaela Schindlerová. Přesto se ale ještě konalo drama, jelikož Přerov do posledních deseti minut snížil na kontaktní rozdíl a stále bojoval o remízu.

Hattrick následně opět získal pohodlnější náskok, jenže Přerov se znovu dotáhl na nejtěsnější manko. Ani přes tlak v koncovce duelu však neuspěl, Hattrick naopak dal na konečných 5:3 ve svůj prospěch a oslavil druhou výhru za sebou.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 2. Němcová, 50. Šrámková (Němcová), 57. Němcová (Hrčková) – 4. Schindlerová V. (Macejáková), 16. Štěrbová (Schindlerová V.), 44. Schindlerová M., 55. Cerchlanová (Schindlerová V.), 60. Wilczek (Schindlerová V.). Střely: 20:24. Trestné minuty: 0:0. Využití: 0:0. Diváků: 30. Rozhodčí: Daniel Kotzur, Tomáš Kluska. Odkaz k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINE.

Sestavy

PřerovHattrick
Perutková (Kotyzová) – Hrčková, Axmannová (C), Klimešová, Dadej, Dreiseitlová, Šrámková, Gaborová, Galnorová, Konopčíková, Němcová, Kuchyňková, GaďourkováPoláčková – Rozenbergová V., Růžičková, Wilczek, Štěrbová, Fidrmucová, Macejáková, Slováková (C), Rozenbergová K., Skořinská, Kotlářová, Schindlerová M., Cerchlanová, Schindlerová V.

Aligators Šitbořice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Do druhého zápasu víkendu naskočily Brňanky s mírnou obměnou zahajovací lajny. Do branky tentokrát naskočila Nikola Vanďurková, jež si připsala třetí start za Hattrick. Oproti sobotnímu utkání pak šla do první formace Kateřina Rozenbergová místo Vandy Fidrmucové.

Co se týče střeleckých statistik, v úvodním dějství je měly lepší Aligators. Gólově se však neprosadilo ani jedno z družstev, což znamenalo stav 0:0 po dvaceti minutách. Skóre se tedy měnilo až po pauze, když svoji premiérovou trefu za Hattrick zaznamenala Paulína Kotlářová.

Ještě veseleji bylo Brnu ve 36. minutě zásluhou Zuzany Wilczek a její branky na 2:0. Aligátorky ale prakticky okamžitě snížily na kontaktní rozdíl a Hattrick neměl vůbec nic jistého. Rozhodující tak byla závěrečná pasáž hry, z níž vyšly o poznání úspěšněji Aligators. Domácí florbalistky nejprve vyrovnaly, načež přišel také rozhodující gól Jany Kubalíkové.

Hattrick tak ztratil slušně rozjetý duel a podlehl soupeřkám nejtěsnějším výsledkem 2:3. V prvoligové tabulce mu proto patří devátá pozice s odstupem sedmi bodů na desátý Orel Rtyně v Podkrkonoší, přičemž na osmý Hradec Králové chybí Jihomoravankám pouhý jeden bodík.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 36. Hanusová (Lengálová), 48. Lengálová (Kubalíková), 54. Kubalíková (Horáková) – 22. Kotlářová (Schindlerová V.), 36. Wilczek (Fidrmucová). Střely: 33:11. Trestné minuty: 0:0. Využití: 0:0. Diváků: 17. Rozhodčí: David Lovas, Radek Olšina. Odkaz k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINE.

Sestavy

AligatorsHattrick
Kulíšková (Sadílková) – Buráňová, Horáková, Hanusová, Mátlová, Drápalová (C), Lengálová, Peterková, Kubalíková, Bosáková, Hamplová, Kohoutková, KrškováVanďurková (Poláčková) – Růžičková, Rozenbergová V., Štěrbová, Rozenbergová K., Wilczek, Macejáková, Slováková (C), Skořinská, Fidrmucová, Kotlářová, Cerchlanová, Schindlerová V.
Zpět na úvod