Bulletin k utkání #34
11. kolo: DDQ Florbal Chomutov
Jihomoravské derby pro Znojmo, Hattrick začal snižovat pozdě

Jihomoravské derby pro Znojmo, Hattrick začal snižovat pozdě

Druhý nepříznivý výsledek v řadě utržili florbalisté Hattricku. V regionálním derby se Znojmem padli svěřenci kouče Simona Šišky 4:6, když jim nevyšel hlavně nástup do zápasu. V dalších fázích duelu pak doháněli rozdíl neúspěšně.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBŠ Hummel Hattrick Brno 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)

Brňané šli do zápasu s očekáváním, že napraví porážku z minulého týdne a opět najedou na vítěznou vlnu. Minimálně na papíře mohlo být výhodou, že Hattrick mohl nasadit do pole plnou sestavu osmnácti hráčů, zatímco Znojmo hrálo pouze na dvě kompletní lajny. Domácí florbalisté však i přesto ukázali sílu a utekli do náskoku, který se Hattricku doháněl jen velice těžko.

Znojemští se nakonec dopracovali k výhře 6:4, jež pro ně znamená již třetí plný zisk bodů z uplynulých pěti kol. Zato Hattrick se z výsledkového klopýtnutí proti Butchisu nedostal do lepší pohody, když utrpěl druhou ztrátu za sebou. I kvůli vítězství Ústí tak spadlo FBŠ na třetí příčku a na čelo tabulky, kde ještě nedávno figuroval, mu aktuálně schází šest bodů.

Klíčovým se stal úvod utkání, který s přehledem zvládlo Znojmo. Domácí tým těžil ze slepených tref v sedmé a osmé minutě, díky nimž si zajistil vedení 2:0. Převahu potvrdili svěřenci kouče Jana Šťastníka třetí brankou z patnácté minuty, na níž do pauzy zareagoval akorát Lukáš Jelínek svým druhým zářezem v základní části soutěže.

Po pauze se vývoj duelu o moc nezlepšil. Znojmo si brzy vzalo třígólový rozdíl zpět a drželo si ho až do konce prostředního dějství. Nic na tom nezměnilo ani snížení Reného Slezáka, který s patnácti body stále vévodí produktivitě Hattricku.

Možnost s výsledkem ještě něco udělat se naskytla v závěrečné části zápasu. Během ní sice Brňané dali dvě branky, na vyrovnání už jim ale nezbyl čas. Navíc neproměnili trestné střílení, jež jim mohlo přinést důležitý gól směrem do finiše utkání. Skóre tedy mluvilo pro domácí celek, a to v podobě 6:4.

Přestože Znojmo nenastoupilo proti Hattricku s tak početným kádrem, kvalita se mu rozhodně nedala upřít. Přece jen naskočila skupinka florbalistů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Konkrétně třeba Bohumil Piskáček, Martin Pánek či Ondřej Sádlo, kteří se podíleli na jarní cestě Tatranu Střešovice do superfinále.

Hvězdou zápasu byl po zásluze vyhlášen Filip Létal, neboť mezi tyčemi Hattricku opravdu čaroval. Šlo na něj skoro padesát střel, přičemž proti nim předvedl skvělou úspěšnost 87 procent. Podle dostupných statistik naposledy čelil Létal podobnému počtu pokusů (46) na podzim 2017, kdy hostoval ve Svitavách. Tehdy se svým týmem nestačil na Start98.

Se Znojmem to sice nevyšlo, Hattrick ale bude mít už v neděli šanci výsledkový útlum ukončit. Od 18 hodin startuje bitva s Chomutovem, jenž se momentálně nenachází v ideální formě. Přijďte tak podpořit Hattrick i vy, aby se mohl opět přiblížit vrcholu prvoligové tabulky.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 7. Novák (Číhal), 8. Kucharič (Ďuriška), 15. Mašek (Šrámek), 21. Kucharič (Šrámek), 25. Pánek (TS) – 19. Jelínek (Hronek Š.), 24. Slezák (Fuchs), 60. Kůra J. (Slezák). Trestné minuty: 8:2. Využití: 1:1. Střely: 41:33. Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski. Diváků: 172. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOS

Sestavy

ZnojmoHattrick
Bauer (Hándl) – Číhal, Přibil, Piskáček, Pánek, Sedláček – Šrámek (C), Mašek, Novák – Ďuriška, Kucharič, Sádlo – Blažek, Čech, VlčekLétal (Kolajta) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Suk, Hájek, Jelínek, Grygar – Vlach, Slezák, Máček – Fuchs (C), Brom, Zouhar – Hronek Š., Bednář, David – Morávek, Lacina

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod