Bulletin k utkání #34
11. kolo: DDQ Florbal Chomutov
Nabité dvojkolo přichází: Hattrick jede do Znojma, doma číhá Chomutov

Nabité dvojkolo přichází: Hattrick jede do Znojma, doma číhá Chomutov

I když nejvyšší florbalové soutěže mají přestávku, první liga mužů pokračuje v plném tempu dále. A možná v ještě vyšším než obvykle. Hattrick jde do dvojkola, které odehraje ve Znojmě a doma s Chomutovem. Přichází tak ideální šance naskočit zpět na vítěznou sérii.

Uplynulý víkend byl pro Hattrick tak trochu premiérou – svěřenci trenéra Simona Šišky nestačili na Butchis, což znamenalo první porážku v letošní základní části. Přímý souboj o čelo tabulky tedy poslal do tříbodové výhody Pražany, zatímco Brno šlo na druhé místo. A tlak trvá, jelikož pouze o bod třetí se drží silné Ústí.

Osmizápasová šňůra výher zkraje ročníku však je povzbuzující. Hattricku totiž ukazuje, že pokud budou Jihomoravané pokračovat v plném nasazení, mohou se na úspěšnou vlnu rychle vrátit. A proč by se to nemuselo podařit právě v aktuálním dvojkole…

Nejdříve bude na programu regionální derby na hřišti Znojma. Co se týče prvoligových statistik, Hattrick tam naposledy nastoupil na podzim 2016. Tehdy byl výsledek příznivý 5:3, nicméně historická bilance mluví spíše ve prospěch soupeře.

Znojemští florbalisté od roku 2011 porazili Brňany hned dvanáctkrát ze šestnácti pokusů. Jejich aktuální forma ale poukazuje na to, že Hattrick bude favoritem. Momentálně se nacházejí až na osmé pozici, přičemž v minulém týdnu nestačili ani na Bulldogs Brno.

Další výzva přijde v neděli, kdy Hattrick završí dvojkolo doma proti Chomutovu. Severočeši jsou dvanáctí a z předešlých dvou duelů nemají ani bod. Zajímavé bylo i vzájemné měření sil již zmiňovaného Znojma a právě Chomutova, které dopadlo pro jihomoravský mančaft jasně 11:4. Nejvyšší prohru sezóně dosud schytali Chomutovští od Letky, jež je rozdrtila na jejich vlastní půdě 8:0.

„Na Znojmo i Chomutov se připravujeme stejně jako po celou sezónu. Na tréninku děláme stále stejné věcí a pořád se soustředíme na naši hru,” potvrzuje útočník Vít Máček. Nejen on se podílí na kvalitní ofenzivě Hattricku, když dosud zaznamenal tři góly a přidal jednu asistenci.

V přípravě na blížící se zápasy bylo důležité hodit za hlavu nedělní ztrátu s Butchisem. „Určitě nás výsledek zamrzel. Měli jsme pocit, že jsme mohli v utkání dát více branek a byly šance, abychom duel zvládli vítězně. Teď už se ale soustředíme na dvojkolo, z něhož si chceme odnést šest bodů,” přidává Máček.

Jak se bude Hattricku v soubojích s nepříjemnými rivaly dařit, se ukáže už velice brzy! Proti Znojmu se začíná ve sváteční pátek 28. října od 18 hodin venku, s Chomutovem se pak hraje ve stejný čas v SH Maloměřice v neděli 30. října. Rozhodně přijďte podpořit mužstvo, aby se znovu vrátilo do parádní výsledkové formy.

1. liga mužů

7. kolo
28. října 202218.00TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBŠ Hummel Hattrick BrnoONLINEVIDEO
30. října 202218.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – DDQ Florbal ChomutovONLINEVIDEO
Zpět na úvod