Bulletin k utkání #31
7. kolo: Aligators Klobouky
Thriller až do nájezdů! Hattrick udolal v derby Aligators

Thriller až do nájezdů! Hattrick udolal v derby Aligators

Úchvatná koncovka se šťastným výsledkem pro Hattrick. Svěřenci kouče Simona Šišky absolvovali regionální derby s Aligators Klobouky, které rozhodly až nájezdy. Vítězný pokus zaznamenal Nikolas Zouhar a i díky němu zůstává tým na čele první ligy.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Aligators Klobouky 4:3pn (1:2, 1:0, 1:1 – 0:0)

Podobně jako v uplynulých zápasech protočili Brňané brankáře, když nasadili do akce Ondřeje Kolajtu. Jinak zůstala zahajovací lajna beze změn a mohlo se jít do akce. Klobouky držely v zápase vedení na svojí straně, nicméně finiš měl o chlup vydařenější Hattrick. Dokázal tedy upravit na 3:3 a stejně jako s Gullivers ovládl nájezdy.

Hattrick se po sedmém úspěchu z úvodních sedmi kol stále nachází na první příčce soutěže. Situace kolem vrcholu tabulky se však značně vyrovnává – jen o skóre druhý je Butchis, který následuje s jednobodovým odstupem Florbal Ústí.

Cestu za výhrou komplikovali Aligators Hattricku už od první třetiny, kdy otevřeli skóre zásluhou Tomáše Jedličky. Na jeho trefu domácí družstvo sice odpovědělo, jenže hosté byli v zakončení velmi efektivní a vzali si náskok zpět. Zároveň se v otevíracím dějství hodně vylučovalo – dohromady padlo šest dvouminutových trestů, rovnoměrně po třech na obou stranách.

Měření sil pokračovalo ve velmi bojovném duchu také po přestávce. Domácí mančaft si dal za cíl dohnat manko, přičemž aligátorská obrana byla dlouho neprostupná. Kolem poloviny duelu se však prosadil střelou pod břevno Marek Fuchs a znovu platila remíza.

Těsná bitva se přenesla i do třetí třetiny. V ní sice Klobouky skórovaly na 3:2, nadějný stav ovšem neuhájily. Hattrick příliš neotálel s vyrovnáním na 3:3 a postupem času svůj tlak ještě stupňoval. Chvilku před koncem normální hrací doby nevyužili sérii parádních šancí a chystalo se prodloužení. Během něj opět padala vyloučení, přičemž Brňané čelili oslabení tří proti pěti. Kritický moment ale ustáli a došlo se až k nájezdové disciplíně.

Nájezdy nakonec měly jediného úspěšného střelce. Stal se jím Nikolas Zouhar ve čtvrté sérii a rozhodl náhlou smrt pro Hattrick. Perfektně si počínal také Kolajta, jenž za svá záda nepustil jediný míček a vychytal druhou nájezdovou výhru FBŠ v řadě. Po dlouhé době se tak zdá, že Hattrick zlomil prokletí remízových utkání a sbírá body i v těchto koncovkách.

Je ale pravda, že duel s Aligators dost pokazil lídrovi soutěže bilanci v přesilových hrách. Brňané neproměnili žádnou ze šesti početních převah, což zkrouhlo jejich úspěšnost v sezóně na 33 procent. Stále ovšem mají na kontě osm vstřelených gólů při přesilovkách, a to je meta, které nikdo jiný zatím nedosáhl.

Kromě vítězného nájezdu se Zouharovi dařilo i během standardní doby hry. Celkově si ze zápasu odnesl bilanci 2+1 a se sedmi brankami je nejlepším snajprem týmu. S devíti body se nachází na třetí pozici klubové produktivity a prokazuje, že nastupuje ve velké pohodě.

Náročné střetnutí je minulostí, času na odpočinek však bude minimum. Hattrick se již v úterý 11. října představí v šestnáctifinále Poháru Českého florbalu. Konkrétně ho čeká bitva se superligovými Black Angels, s nimiž mají vzájemné souboje téměř atmosféru derby. Dějištěm bude sportovní hala Maloměřice večer od 20.15.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Zouhar (Brom), 30. Fuchs (Zouhar), 45. Sládeček (Brom), RN Zouhar – 4. Jedlička (Gregr), 12. Zouhar (Lorenc), 41. Gregr (Šmerák). Trestné minuty: 12:12. Využití: 0:0. Střely: 28:14. Diváků: 130. Rozhodčí: Jan Beránek, Jaroslav Přibyl. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickAligators
Kolajta (Raška) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Suk, Hájek, Jelínek – Slezák, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Hronek Š., Bednář, David – MorávekRychlý (Prokeš) – Gremmel, Chmela, Svoboda R., Kejík, Hos, Kužela – Zouhar, Zbořil, Lorenc – Gregr, Jedlička, Šmerák – Svoboda M., Klimeš, Popovský – Král, Líznar

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod